Puter od kikirikija je poslastica koja je preko Amerike došla do Evrope. Činjenica je da je na drugom kontinentu popularnije, ali danas ga sve više ljudi kod nas konzumira.
Istina je goji jer je dosta kaloričan, ali predstavlja pravi užitak za sve ljubitelje kikirikija.

Foto: Profimedia
Kako on nije izvorno sa našeg područja, ume da bude vrlo skup.
Mi vam nudimo recept uz pomoć kog možete da ga napravite same. Vrlo je jednostavno i ono što je dobro, ne treba vam puno novca.
Potrebno je:
400 grama pečenog kikirikija
Prstohvat soli
Kašika ulja
Priprema:
Sve sastojke izmiksajte u blenderu ili seckalici dok ne dobijete kremastu teksturu.
Dobra ideja za doručak ili neku užinu: Parče hleba premažite sa ovako spremljenim puterom.
Može li jednostavnije?
Puter od kikirikija je izvor proteina i kalijuma pa je samim tim dobar za mišiće i one koji treniraju. Pomaže rad srca i produžava njegovo zdravlje. Ima dosta nezasićenih masnih kiselina, takozvane zdrave masti. Bogat je vlaknima. Ima vitamin E i predstavlja antioksidant. Podrazumeva se da ne preterujete u jedenju ovog putera. Dve kašike su neka okvirna doza ukoliko želite da ga jedete umereno i da ostanete zdravi.
Prijatno!
Pročitaj još:
Probala sam tufahije bez JABUKA i odmah tražila recept kuvaru! Probajte i vi ovaj bosanski desert
Uspešno ste se prijavili