15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ne izbegavaj i ne preteruj: Ljuto u vašem tanjiru!
Meksicka kuhinja, ljuta hrana,

Foto:Profimedia

Ne izbegavaj i ne preteruj: Ljuto u vašem tanjiru!

Anđelka Popadić
16. januar 2018. 15:41
Danas je Dan ljute hrane!
PODELI
F
T
G
P

„Zdravlje na usta ulazi“, opšte je poznato, kao i ono da „što ljuće- to bolje“.

Kako ni sa čim u životu ne treba da se preteruje, tako je i kada se priča o ljutoj i začinjenoj hrani. Umereno konzumiranje ljute hrane, ne samo da je dozvoljeno već i vrlo povoljno utiče na naš organizam.

Paprika

Foto: Profimedia

Ljuta papričica, đumbir, ren, biber i beli luk samo su neki od „poslastica“ koje jačaju i štite naš imunitet.

Poznato je da đumbir poboljšava apetiti, ublažava probavne tegobe i nadutost creva.

Biber je dobar za rad srca i pospešuje prokrvljenost. Ren i beli luk deluju antibakterijski i vrlo su značajni u borbi protiv infekcija

Generalno, ljuto u tanjiru povećava energiju, budnost, koncentraciju, poboljšava cirkulaciju, topi masne naslage i potpomaže varenje. S tim u vezi izdvajamo jedan recept kojim želimo da aktiviramo receptore za ljuto na vašem jeziku.

Jelo iz meksičke kuhinje- Čil kon karne

Potrebno je:

250 grama mlevenog mešanog mesa

250 grama crvenog pasulja

100 grama kukuruza

2 glavice crvenog luka

3 dcl soka od paradajza

Ljubičasti luk

Foto: Profimedia

Slatka crvena paprika

Mlevena čili paprika

Čili paprika sušena (2-4 komada)

Peršun

Ljuti sos

Biber

So

Priprema:

Iseckajte sitno luk i prodinstajte ga na malo ulja, zatim dodajte meso. Postepeno dodajte sve začine osim peršuna. Sve to prelijte sokom od paradajza. Ukoliko pravite prvi put, vodite računa o začinima, da ne preterate, ne valja da bude preljuto. Na kraju dodajte pasulj i kukuruz koji ste prethodno iscedili. Završite sa peršunom kao poslednjim sastojkom koji će upotpuniti vaše jelo. Sve zajedno prokuvajte još nekoliko munuta.

Prijatno!

Pročitaj još:

Sos koji nosi duh Meksika: Probajte ukusan i pikantan Gvakamole

Kinesko-peruansko jelo koje spaja nespojivo: “Lomo saltado”, jelo koje se ne odbija!

Detoksikacija organizma nakon praznika: 10 načina koji će vam pomoći da uklonite toksine

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
čili kon karne, Imunitet, ljuta hrana, meksička kuhinja, Recept, zdravlje
Ana i Bastijan stigli u Beograd! Evo šta je fudbaler prvo uradio u našoj prestonici
Napravite same svoj crveni tepih: Osećajte se kao zvezda u sopstvenoj koži i svečanoj toaleti!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube