Prazničnu trpezu možete da obogatite interesantnom „jelka“ slanom tortom, neki to zovu i „jelka hleb“.
Ako vam je dosta klasike i jela koji se ponavljaju iz godine u godinu, budite kreativni i drugačiji, pa i kad je kulinarstvo u pitanju!
Potrebno:
- Lisnato testo
- Začini
- Kačkavalj po izboru
- Pesto sos ili peršun
- Malo ulja
- Papir za pečenje
Priprema:
Razvucite testo i napravite više manjih loptica koje ćete da napunite komadićima željenog kačkavalja.
U podmazan pleh ili u pleh preko koga ste stavili papir za pečenje počnite da ređate kuglice od testa jednu do druge da se „slepe“. Ređajte testo u obliku jelke ili nekog drugog novogodišnjeg simbola po vašem izboru. Neka se peče u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 220 stepeni, uz vaše povremeno kontrolisanje.
Kada hleb dobije lepu braonkastu boju, premažite ga uljem i pospite usitnjen peršun ili prelijte pesto sosom, kao i krupnijim zrnima soli, kako biste dobili izgled zelene jelke na koju je napadao sneg.
Pazite da ne preterate sa solju!
Proces pripreme možete da pogledate i u ovom videu.
Prijatno!
Pročitaj još:
Idealan napitak za zimske dane: Isprobajte neki od neobičnih recepata za toplu čokoladu
Brza poslastica za predstojeće praznike: Neodoljivo slatki novogodišnji medenjaci!
Uspešno ste se prijavili