15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Hrskava i slatka: Pita od bundeve „prste da poližete“!

Hrskava i slatka: Pita od bundeve „prste da poližete“!

Aska logo
Aska
20. septembar 2022. 09:31
Sezona bundeva je počela!
PODELI
F
T
G
P

Na vašoj trpezi neće da škodi da se pojavi poslastica kao što je pita od bundeve. Hrskava i slatka kojoj malo ko može da odoli!

Mi vam nudimo recept naših baka uz koji ćete da poližete prste.

Potrebno je: 

1 kilogram bundeve

500 grama tankih kora

20 kašika šećera

100 mililirtara ulja

100 mililitara vode

šećer u prahu za posipanje

Priprema: 

Bundevu prvo izrendajte pa dodajte šećer i sve zajedno izmešajte i ostavite da stoji 10ak minuta. Za to vreme uključite rernu da se greje na 220 stepeni. Pleh u kome ćete peći prvo premažite uljem. Uzmite jedan deo kora (tri ili četiri) i premažite ih uljem u kombinaciji sa malo vode i poslednju koru napunite smesom sa bundevom. Ukoliko je bundeva pustila malo soka, slobodno kore premažite i njim. Umotavajte kore tako da dobijete nekoliko rolata koja ćete poslagati u plehu.

Pečenjem na 220 dobijate hrskav izgled iukus pite. Savetujemo da pitu pečete na jakoj tempereturi prvih 5 ili 6 minuta, a zatim smanjite na 180  i čekajte da se tako ispeče do kraja.

Kada ste ispekli vašu bundevaru pospite je šećerom u prahu.

Prijatno!

Pročitaj još:

Hrskava i slatka: Napravite vrlo lako savršenu pitu od višanja!

Idealno praznično pečenje: Naučite kako se prave punjene teleće grudi!

Brza poslastica za predstojeće praznike: Neodoljivo slatki novogodišnji medenjaci!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
pita od bundeve, Poslastica
Kolega ili nešto više? Ovo su znaci koji pokazuju da vas ljudi sa posla bolje poznaju od prijatelja!
Dnevni horoskop: Ovnovima danas stiže ljubavno pismo, a Rakovima…
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube