Potrebno je:
šolja belog brašna
šolja integralnog brašna
šolja ražanog brašna
10 grama suvog kvasca
šolja mlake vode
supena kašika soli
supena kašika šećera
Priprema:
Sipati u dublju činiju sve tri vrste brašna, dodati kvasac, so i šećer i dobro sve izmešati. U sredini brašna dolivati vodu i nastavite da mesite. Testo treba da je lepljivo. Ostavite ga pokriveno krpom oko sat vremena. Premesiti testo i ostaviti ga potom još jedan sat. Premesite još jednom – unutra treba da bude vlažno, a spolja suvo i lako za oblikovanje. Napravite veku i pecite je u podmazanom plehu, u rerni na 175 stepeni, oko 40 minuta.
Pročitaj još:
Mršavite uz pljeskavice i palačinke: Uz ova tri recepta učinite „brzu hranu“ zdravom!
Sočne, ukusne i pikantne: Ovakve krmenadle do sada niste probali!
Uspešno ste se prijavili