15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ukusne punjene piroške: Obrok u kome se uživa!

Foto:Pixabay

Ukusne punjene piroške: Obrok u kome se uživa!

Aska logo
Aska
11. decembar 2021. 22:58
Volite piroške? U ovima ćete tek uživati!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

  • 420 grama brašna
  • 250 mililitara mleka
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 2 žumanceta
  • 2 kašičice suvog začina( vegeta, bio začin, itd)
  • kečap, majonez, kačkavalj, origano, šunka

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti žumanca i začin, zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti testo 15 minuta, zatim ga premesiti i razvući u pravougaonik. Iseći na 10 delova.

Sjediniti malo majoneza i kečapa (po kašičicu). Zatim staviti na jedan kraj testa. Preko složiti seckanu šunku, rendani kačkavalj i malo origana.

Urolati po široj strani, zatim dobro pritisnuti bočne strane da ne iscuri fil prilikom prženja.

Pržiti u zagrejanom, dubljem ulju. Staviti prvo stranu gde je piroška zatvorena i pridržati je između dve viljuške ili metalne hvataljke za meso, da se piroška ne otvori. Kada se isprži donja strana, okrenuti drugu stranu. Vaditi na ubrus.

Piroške su mekane i što je još važnije, pored toga što se prže na ulju, ne napiju se istog i nisu masne. Kod prženja piroški uvek koristim metalnu hvataljku za meso i pržim svaku posebno.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Doručak, Hrana, Piroške
Dnevni horoskop za TRI znaka predviđa vreme puno emocija i strasti
Vikend je zadužen za podgrevanje strasti: Ovo je dan u nedelji kada ljudi imaju najviše seksa!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube