Potrebno je:
- 420 grama brašna
- 250 mililitara mleka
- 1/2 kockice kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 2 žumanceta
- 2 kašičice suvog začina( vegeta, bio začin, itd)
- kečap, majonez, kačkavalj, origano, šunka
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti žumanca i začin, zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti testo 15 minuta, zatim ga premesiti i razvući u pravougaonik. Iseći na 10 delova.
Sjediniti malo majoneza i kečapa (po kašičicu). Zatim staviti na jedan kraj testa. Preko složiti seckanu šunku, rendani kačkavalj i malo origana.
Urolati po široj strani, zatim dobro pritisnuti bočne strane da ne iscuri fil prilikom prženja.
Pržiti u zagrejanom, dubljem ulju. Staviti prvo stranu gde je piroška zatvorena i pridržati je između dve viljuške ili metalne hvataljke za meso, da se piroška ne otvori. Kada se isprži donja strana, okrenuti drugu stranu. Vaditi na ubrus.
Piroške su mekane i što je još važnije, pored toga što se prže na ulju, ne napiju se istog i nisu masne. Kod prženja piroški uvek koristim metalnu hvataljku za meso i pržim svaku posebno.
Uspešno ste se prijavili