15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Egzotični čokoladni kolač: Zasladite se brzo i lako
Čokolada, Torta, Recept, Slatkiši, Kuvanje

Foto:profimedia

Egzotični čokoladni kolač: Zasladite se brzo i lako

Marta Buzurović
29. mart 2016. 14:30
Šta ima bolje od ukusnog čokoladnog kolača sa aromom cimeta ili ruma?
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

4 jaja, 200 grama šećera, 100 grama maslaca, kora i sok od 1 pomorandže, 20 grama čokolade u prahu, 2 decilitra mleka, 250 grama brašna, 1 prašak za pecivo, 1 Dr. Etker rum šećer/Dr. Etker cimet šećer (zavisi koji ukus želite), 100 grama mlevenih oraha, 100 grama crne čokolade

Fil:

Marmelada, 50 grama čokolade,2 kašike ulja, 2 kašike mleka

Priprema:

Pomešajte čokoladu i maslac i istopite na pari. Nakon toga dodajte sok i koru od pomorandže.

Sa strane umutite šećer i jaja, dodajte mleko, cimet/rum šećer, a zatim i otopljenu smesu od maslaca i čokolade.

Torta, Maslac, Čokolada, Kuvanje , Mešanje

Foto: profimedia

Sve sastojke lagano mešajte dok dodajete brašno, čokoladu u prahu, prašak za pecivo i orahe.

Pravougaoni kalup obložite papirom za pečenje i ravnomerno sipajte smesu. Pecite na 150 stepeni. Kada se po površini uhvati korica izbockajte čačkalicom par puta. Pečeni kolač ohladiti, namazati marmeladom i preliti čokoladom koja se otopi sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Cimet, Čokolada, Kolač, Recepti, Rum, Slatkiši
Samo što je naučila prve reči, Monika Beluči već neguje srpski jezik!
NIJE ZA ŠALU Reagujte kad se javi bol zbog kamena u žučnoj kesi
7. jul 2025.portal_admin

Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti

3. jul 2025.portal_admin

Mnogi veruju da ove namirnice goje, a zapravo vam mogu pomoći u mršavljenju

29. jun 2025.portal_admin

Trik da grubi peškiri postanu mekani kao paperje: Treba vam dva sastojka i koštaju 50 dinara

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube