15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Savršenstvo u šoljici: Kako se pravi čuveni espresso?
Espreso, Kafa, Hrana

Foto:Profimedia

Savršenstvo u šoljici: Kako se pravi čuveni espresso?

Marta Buzurović
28. mart 2016. 20:48
Svaka od nas je često uživala u dobrom društvu uz šoljicu toplog espresa. Da li ste se ikada zapitale kako se pravi ova čuvena kafa?
PODELI
F
T
G
P

Po pravilu, espreso je kratka kafa koja se može popiti u jednom gutljaju. Pravi se od posebnih vrsta kafa, Robuste i Arabike pomoću aparata kojima se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz krupnije mlevenu kafu, a ceo proces traje oko 30 sekundi. Espreso kafa ima nekoliko oblika, kratak espreso- ristreto, normalan- clasico i duži- lungo. U espreso se nikada ne stavlja obrano mleko, već punomasno. Masnoća mleka pojačava ukus kafe i daje joj finu aromu. Kako izgleda proces pripreme pogledajte u videu:

Dobar espreso mora da ima ravnomernu penu od kafe, bež boje i debelu dva milimetra, ujednačenog tona, bez tamnih oboda. Ako osetite da cela prostorija miriše na sveže spremljenu kafu, vaš espreso je baš onakav kakav treba da bude. Ako nema izrazito jakog mirisa dobili ste bajatu ili loše spremljenu kafu. Ukus espresa mora da bude pun i jak, a sastav gust.

Espreso ima poseban ukus koji nijednog ljubitelja kafe ne ostavlja ravnodušnim. Pronađite svoj kutak i uživajte u ovoj jedinstvenoj kafi.

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Espreso, Hrana, Kafa
VIDEO: Sir koji ne goji
Spot nasilju nad ženama: Ana Grubin rasplakala publiku u TLZP
7. jul 2025.portal_admin

Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti

3. jul 2025.portal_admin

Mnogi veruju da ove namirnice goje, a zapravo vam mogu pomoći u mršavljenju

29. jun 2025.portal_admin

Trik da grubi peškiri postanu mekani kao paperje: Treba vam dva sastojka i koštaju 50 dinara

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube