15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zvuči kao da je nemoguće: Probajte neverovatan pohovani sladoled!
Sladoled

Foto:Profimedia

Zvuči kao da je nemoguće: Probajte neverovatan pohovani sladoled!

Marta Buzurović
14. septembar 2017. 13:01
Ovo morate da probate!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

1/2 kilograma sladoleda po izboru

2 jaja (belance)

100 grama mlevenih oraha ili lešnika

100 grama mlevenog keksa

Ulje

Priprema:

Sladoled dobro zamrznuti.

Uzeti 2 staklene posude. U jednoj pomešati keks i orahe, a u drugu odvojiti žumance od belanca. Koristi se samo belance koje se dobro umuti viljuškom.

Izvaditi sladoled i kašikom vaditi kugle. malo ih rukom oblikovati među dlanovima. Kuglu prvo umočiti sa svih strana u dobro umućeno belance pa u keks i orahe. Kugle od sladoleda treba dobro uvaljati u tu smesu. Svaku kuglu staviti u providnu foliju tj. celofan.o Obložiti je celu i vratiti u zamrzivaČ da se stegne. DrŽati u zamrzivaču 2 sata.

Ponoviti postupak I kuglu uvaljati u belance i mešavinu mlevenog keksa i oraha. Opet vratiti u zamrzivač da se dobro zaledi oko sat vremena. Sve zavisi kako vam zamrzivač ledi.

Pripremiti malu šerpicu, ali duboku i naliti u nju ulje.  Staviti da se zagreje. Kugle opet uvaljati u belance i mešavinu keksa i oraha pa staviti u ulje. Peku se dok ne porumene i obavezno se moraju izvaditi na papir ili salvetu da se ocedi ulje.

Najvažnije je da kugle dobro umočite u tu smesu i da se sve dobro zamrzne. Najbolje je da koristite kašiku za sladoled koja je prethodno malo pokvašena. Umesto oraha možete koristiti kokos.

Pročitaj još:

Dašak Italije na vašem stolu: Taljetele sa pančetom i šampinjonima

San svake žene: Ona je roze, ukusna i ima malo kalorija!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Dezert, Hrana, Sladoled
Jednostavno, moderno i svima dostupno: Odevna kombinacija Ane Ivanović je IN ove jeseni
Razbijamo mitove: Da li kafa stvara zavisnost?
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube