Danas je svetski Dan Kebaba, a koji je bolji način da taj dan proslavite nego da pojedete jedan u slast!
Sastojci:
300 grama mesa po izboru
sok od jednog limuna
1 kašika sušene nane

Foto: Profimedia
1 kašika origana
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
so, biber
Sastojci za pita-hleb:
200 grama brašna
100 grama integralnog brašna
2 šoljice vode
1 kašičica soli
3 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).
U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.
Testo premazati sa dzadziki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru.
Prijatno!
Pročitaj još:
Postanite pravi roštilj majstor: 4 ukusne marinade za vaše meso!
Uspešno ste se prijavili