15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Gurmanluk sa Blistog istoka: Vreme je da probate Kebab!
Kebab

Foto:Profimedia

Gurmanluk sa Blistog istoka: Vreme je da probate Kebab!

Marta Buzurović
14. jul 2017. 13:22
Ukus koji se pamti!
PODELI
F
T
G
P

Danas je svetski Dan Kebaba, a koji je bolji način da taj dan proslavite nego da pojedete jedan u slast!

Sastojci:

300 grama mesa po izboru

sok od jednog limuna

1 kašika sušene nane

Kebab

Foto: Profimedia

1 kašika origana

3 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

so, biber

Sastojci za pita-hleb:

200 grama brašna

100 grama integralnog brašna

2 šoljice vode

1 kašičica soli

3 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).

U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.

Testo premazati sa dzadziki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru.

Prijatno!

Pročitaj još:

Postanite pravi roštilj majstor: 4 ukusne marinade za vaše meso!

Ukusno i zdravo: Pljeskavice od povrća!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Kebab, Turska
Izlečite upalu jajnika jednom zauvek: Koristite narodnu medicinu!
Ovo su Karter i Rumi: Bijonse prvi put pokazala blizance!
3. jul 2025.portal_admin

Mnogi veruju da ove namirnice goje, a zapravo vam mogu pomoći u mršavljenju

3. jul 2025.portal_admin

Šest čudnih fobija za koje verovatno niste ni čuli, a pojedinci se tresu od tog straha

3. jul 2025.portal_admin

Milena Vučić čeka blizance i tik pred porođaj se kupa u moru: Da li je to trudnicama dozvoljeno?

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

3. jul 2025.portal_admin
Mnogi veruju da ove namirnice goje, a zapravo vam mogu pomoći u mršavljenju
3. jul 2025.portal_admin
Šest čudnih fobija za koje verovatno niste ni čuli, a pojedinci se tresu od tog straha
3. jul 2025.portal_admin
Milena Vučić čeka blizance i tik pred porođaj se kupa u moru: Da li je to trudnicama dozvoljeno?
3. jul 2025.portal_admin
Kejt Midlton ispričala kako se oporavljala nakon lečenja raka, njen savet je zlata vredan
1. jul 2025.Anđela Stojković
10 letnjih rituala za buđenje ženske energije

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube