15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Po receptu vrsnih majstora: Čokoladni kolač sa breskvama za prave hedonis...
Čokolada i kajsija

Po receptu vrsnih majstora: Čokoladni kolač sa breskvama za prave hedoniste!

Aska logo
Aska
26. jun 2017. 13:24
Mnoga zadovoljstva koja su postala naša svakodnevnica su direktan proizvod naše želje da stalno isprobavamo nešto novo, tragamo i pronađemo kompletan užitak gde će sva čula dobiti glavnu ulogu.
PODELI
F
T
G
P

Nijedno biće na našoj planeti nije toliko okupirano potrebom da od svega napravi poseban doživljaj. I zaista kada posmatram iz ovog ugla ne mogu da se setim ni jedne stvari koja u većoj ili manjoj meri nije prošla kroz naš maštoviti mozak u nameri da se od nje napravi neki vid zadovoljstva.

Biću iskren, za mene ne postoji previše stvari koje trenutak mogu učiniti boljim, lošu volju zameniti osmehom na licu i omogućiti da dečju sreću i radost osetim celim bićem. Ako govorim generalno to je naravno hrana, ali ako želim da budem malo precizniji, to je jedan deo nje. Ne mogu je nazvati ni jelom kao ni dezertom. Zenskog je roda što automatski naginje ka neodoljivosti, zadovoljstvu, strasti. Kraljica užitka, sinonim za romantiku, vaša propusnica za mnoge lepe stvari, jednom rečju, ČOKOLADA. Kakao, kao glavni sastojak čokolade potiče iz tropskih predela Južne Amerike. Otkriven je jako davno, po nekim izvorima još 1100 godina pre nove ere.

Ipak da bi čokolada dobila oblik kakav danas ima, morala je prvo da se donese u Evropu, a zatim i upotrebom mlina u 18 veku omogući mlevenje kakaoa što je omogućilo proizvodnju čvrste čokolade. I to je bio pravi početak čarolije koja je zaokupirala ceo svet. Danas postoje tri osnovne vrste čokolade, crna, mlečna i bela (mada ja lično ovu poslednju ne smatram čokoladom). Ono što je čini tako posebnom i jedinstvenom jeste mogućnost da se kombinuje sa velikim brojem namirnica i kao finalni proizvod se uvek dobije nešto lepo i ukusno. Ako sa nekim sastojkom vaša mašta dobija svojih pet minuta, onda je to čokolada, čak i  kad vam dezert ne uspe jedino što vas deli do užitka jeste, kašičica.

Ono što je jako važno, a vezano za čokoladu jeste sledeće. Nikad, ali bukvalno nikad je nemojte  držati u frižideru i konzumirati tako ohlađenu. Ako želite da osetite pravo zadovoljstvo i potpunu čaroliju ukusa, onda je trebate čuvati na sobnoj temperaturi. Često volim da kazem da ako je čokolada porok, onda sam ja čovek koji mora na odvikavanje, samo se bojim da od nje ne postoji ni jedna delotvorna terapija. Ako ste nešto zabrljali kod lepše polovine, čokolada vam je glavni adut, ako ni ona ne pomogne onda ste gadno zabrljali.

Čokoladni kolač sa breskvama

Potrebne namirnice:

Za koru:

Plazma 100 g

Lešnik 100 g

Šećer u prahu 100 g

Puter 100 g

Malo vode po potrebi

Za fil:

Jaja 6 kom

Puter 200 g

Čokolada crna 200 g

Šećer 200 g

Još su nam potrebni lešnici u komadu  50 g, crna čokolada 50 g i breskve iz kompota 300 g

Način pripreme:

Za koru; Lešnik ako nije pečen ispeći u rerni par minuta, izvaditi umotati u krpu i izlupati tučkom za meso. Dodati mlevenu plazmu, šećer u prahu i istopljeni puter. Staviti na dno posude, lepo poravnati i odložiti u frižider.

Za fil: Umutiti 6 žumanaca na pari sa 100 g šećera. Kada se ohladi, dodati 6 umućenih belanaca sa 100 g šećera. Puter 250 g ranije izvaditi da omekša i umutiti sa 200 g istopljene čokolade na pari. Sve lagano izmešati dok se ne sjedini.

Cele lešnike umočiti u istopljenu čokoladu i ubaciti u frižider da se ohladi. Staviti ih preko kore i odozgo naliti fil. Na sam vrh staviti seckane komade breskve. Ako želite da pustite kreativnost da izađe iz vas, možda vam pomognem sa mojim predlogom. Prijatno.

Pročitaj još:

Kultura i običaji na tanjiru kao karakteristika jednog naroda

Hrana bez začina ne pričinjava zadovoljstvo: Umetnost doziranja i veština kombinovanja!

Punjene lignje sa feta sirom – Mediteranska filozofija života

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Breskve, Čokolada, Kolač

Izvor:Igor Đermanović

Glamur pravih Beograđanki na modnoj pisti: Nova kolekcija Suzane Perić
Za Maju je surogat majčinstvo jedino rešenje: Boriću se da se ostvarim kao majka svim sredstvima
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube