15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Prolećna poslastica: Neodoljivi tart od jagoda

Prolećna poslastica: Neodoljivi tart od jagoda

Marta Buzurović
6. maj 2017. 17:53
Probajte ovu ukusnu poslasticu!
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

195 grama brašna

113 grama neslanog maslaca sobne temperature

50 grama šećera

1 jaje blago umućeno

Priprema

U činiji izmešati brašno i so. U drugu činiju staviti maslac i mutiti ga dok ne omekša, dodati šećer i nastaviti sa mućenjem dok smesa ne postane penasta. Postepeno dodati ulupana jaja, sve izmešati da se sjedini. Dodati mešavinu brašna odjednom I umesiti rukama dok se ne dobije testo. Testo istanjiti, prekriti folijom i ostaviti ga u frižider da odstoji 15-30 min. Kada se testo dobro ohladilo podeliti ga u 4 lopte i staviti u 4 kalupa za pečenje (prečnika 10-15cm). Rastanjiti testo po dnu i uz ivice kalupa. Ostaviti opet da odstoji malo u frižideru. U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, a rešetku postaviti na sredinu. Ohlađeno testo izbockati malo viljuškom i staviti ga da se peče 5 min., a zatim smanjiti rernu na 180 stepeni i peći još 15-tak min. ili dok testo ne dobije lepu svetlu braon boju. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

FIL:

Sastojci

150 g šećera

50 g brašna

0,5 l mleka

3 žumanca

1 kašika maslaca

1 limun

2 kašičice ekstrakta vanile

prstohvat soli

 Priprema

Pomešati šećer i brašno u tiganju i naliti sa pola pripremljenog mleka. Dodati žumance, so i limunov sok  pa mešati dok se ne sjedini i dodati ostatak mleka. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i dodati ekstrakt vanile, maslac i kašičicu limunovog soka. Dok je fil još vruć sipati ga na ispečene kore, a potom prohladiti.

GLAZURA

Sastojci

150g šolje šećera

3 kašike želatina

2 kašike gustina

¼ kašičice soli

1 šolja ključale vode

2-3 šolje sečenih jagoda

šlag po želji

 Priprema:

U tiganju pomešati šećer, želatin,so pa preliti ključalom vodom. Ostaviti malo da krčka uz mešanje. Kada se malo prohladi jagode poređati na kolač I glazuru sipati preko.

Prijatno!

Pročitaj još:

Nije nemoguće! Kolač bez brašna i šećera – savršena zdrava poslastica

Askina škola kuvanja za početnike: Učite sa mnom da kuvate ili saznajte neku novu kulinarsku caku

Uvek sveže voće i povrće: Ovako produžite rok svojih namirnica

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Dezert, Jagode, Kolač, Tart
Emotivna priča dizajnerke: Čizme su ih spojile, a ljubav skrojila svetsku kolekciju
Spremite kožu za leto: Najbolji način da negujete vaše lice
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube