15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zanimacija za usta: Hrana koja vas priprema za obrok

Zanimacija za usta: Hrana koja vas priprema za obrok

Aska logo
Aska
5. april 2017. 11:54
Uticaj francuske kuhinje na svetsku gastronomiju je ogroman, pa se pored tehnika i recepata, francuski termini koriste širom sveta kako bi se opisala određena jela.
PODELI
F
T
G
P

Amuz buš (Amuse Bouche) predstavlja zalogaj koji se služi pre početka obroka. Francuski termin “Amuse bouche” u bukvalnom prevodi znači “zanimacija za usta”. Amuz buš se razlikuju od klasičnog predjela, u pitanju je malo jelo, bira ga šef kuhinje za gosta i ovaj zalogaj je besplatan.

amuz buš

Foto: Profimedia

Uloga amuz buša je da pripremi gosta za obrok i da pruži uvid u kreativan svet šefa kuhinje. Amuz buš se pojavio 80ih godina na restoranskim menijima. U zavisnosti od restorana amuz buš može biti nekoliko maslina do delikatnih i moderno kreiranih zalogaja koji zahtevaju dosta pripreme i pažnje.

amuz buš

Foto: Profimedia

Imajući u vidu da je ovaj zalogaj prvi koji gost proba, posebna pažnja se poklanja načinu kreiranja i prezentacije kako bi se prenela umešnost zaposlenih u kuhinji.

Pročitaj još:

Ko kaže da je samo za muškarce? Ovo su najbolji kokteli od piva!

Prolećno povrće na stolu: Pikantna špargla sa slaninom

RETRO Kokice sa slanom karamelom

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Amuz Buš, Francuska, Obroci
Tajne majstora kuhinje: Napravite mućkalicu kao iz restorana
Provedite veče u bioskopu: Poklanjamo karte za film „U velikom stilu“
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube