Pivo na kolenima
Pivska verzija koktela koji se pravio u Americi za vreme prohibicije.
45 mililitara džina
30 mililitara svežeg soka od limuna
30 mililitara razmućenog meda (vode i meda u odnosu 1:1)
90 mililitara pšeničnog piva
Promešajte džin, sok od limuna i med u šejkeru ispunjenog ledom. Dobro mešajte, a zatim sipajte u čašu sa ili bez leda. Preko svega pospite pivo i ukrasite limunom.

,Foto. Profimedia
Medeno pivo
Koktel koji je zapravo sličan džin-toniku. „Medeno pivo“ je pomalo sladak koktel, pomalo slan, a ne nedostaje mu ni kiselosti limuna.
50 mililitara džina (najbolje koristiti neki dry džin)
30 mililitara isceđenog limuna
70 mililitara piva
med, morska so
Umoči rub čaše u med i so. Promućkaj sa ledom džin i isceđen limun, a zatim sve sipaj u čašu sa ledom i prelij pivom.
Pivska Margarita
Nešto komplikovaniji recept koji će na kraju nagraditi vaš trud. Prvi put je napravljen u jednom meksičkom restoranu na ostrvu Margarita.
Led
Šećer
30 mililitara tekile
sok od limete i limuna
čaša piva
1 čaša za Margaritu
Pomešajte sok od limuna, limete , piva i tekile. U blenderu izmrvite led. Po obodu čaše pređite sa limetom i uvaljajte u šećer. Izmrveljni led stavite na dno čaše i nalijte piće.
Uživajte!
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili