15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » RETRO Kokice sa slanom karamelom

RETRO Kokice sa slanom karamelom

Aska logo
Aska
4. mart 2017. 14:14
Kokice sa slanom karamelom su postale popularne u Americi krajem 19. veka.
PODELI
F
T
G
P

Kokice sa slanom karamelom se prave u dve faze. Prvo se napravi jednostavan karamel sos od putera i žutog šećera, a zatim se kokice preliju i ostave u rerni da se osuše i postanu hrskave. Čitav proces traje malo više od sat vremena, a kokice mogu da se čuvaju u zatvorenim posudama nekoliko dana – ako ne nestanu odmah.

Recept za kokice sa slanom karamelom
Količina za 10 – 12 šolja

Sastojci:

  • 1/2 šolje kukuruza kokičara
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 3/4 šolje putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 120 ° C. Obložiti pleh papirom za pečenje.

2. Napraviti kokice.

3. Napraviti karamel sos. Istopiti puter u šerpi na umerenoj vatri. Sipati šećer, i mešati dok se šećer potpuno ne pomeša sa puterom. Postepeno povećati temperaturu dok smesa ne provri. Kada smesa počne da ključa, kuvati 3-4 minuta uz mešanje kako se karamela ne bi zalepila za dno posude. Što se duže kuva, karamel sirup će biti krckaviji. Skloniti sa toplote, i dodati vanilu, so, sodu bikarbonu i mešati. Pojaviće se balončići,  nastaviti mešanje dok se ne formira gusti, sjajni sos.

4. Pomešati karamel sos i kokice. Polako sipati karamel sos preko kokica, uz mešanje. Nastaviti mešanje dok sva zrna nisu obložena.

5. Prebaciti kokice u pleh, i izravnati. Prema ukusu dodati još krupne morske soli. Peći oko pola sata do sat vremena, mešajući svakih 15 minuta uz razbijanje grudvi. Ostaviti da se ohlade u potpunosti. Neka se kokice potpuno ohlade na papiru za pečenje pre služenja.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Karamela, Kokice, Kukuruz
Vikend kroz jednu interesantnu situaciju donosi promene Jarčevima
Propustila Oskara zbog porođaja: Natali Portman dobila ćerku
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube