15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Doručak kao u Parizu: Croque-Monsieur na vašem stolu!

Doručak kao u Parizu: Croque-Monsieur na vašem stolu!

Marta Buzurović
26. februar 2017. 13:27
Probajte jedan od najukusnijh sendviča na svetu!
PODELI
F
T
G
P

Bistrot je mali restoran koji servira tipičnu Francusku hranu. Ako idete u Pariz onda ćete ih naći mnogo.

Tamo se jede brzo, jer je hrana već gotova ili se može brzo pripremiti.

Od gotova jela se nađe na primjer Soupe à l’oignon, Quiche lorraine, Petit salé aux lentilles, Boeuf bourguignon, za deserte Tarte Tatin, Tarte aux pommes ili Mousse au chocolat.

Kralj svakog  bistrot-a je sigurno Croque-Monsieur, neizbežan deo jelovnika.

Croque dolazi iz riječ zagristi, a Monsieur znači gospodin. Ako mislite da ništa ne znači, pa realno ni na Francuskom ništa ne znači. Zato se ne zna točno kako se taj naziv stvorio.

Croque-Monsieur (otprilike se izgovara krok-messie) je tost sa šunko, sirom i  bešamel umakom. Napravite ovaj ukusni specijalitet i probajte još danas!

Croque-Monsieur

Foto: Profimedia

Potrebno je:

8 parčića tost hleba

200 grama šunke

200 grama kačkavalja npr.ementaler (ili bilo koji sir koji se lako topi)

Za bešamel:

400 mililitara mleka 2,8 %

40 grama glatkog brašna

40 grama putera

Prvo pripremite bešamel umak, puter stavite na laganu vatru dok se ne rastopi. Dodati brašno i mešati 1-2 minuta.

Dodati hladno mleko odjednom i stalno mešati, kad provri kuvati još minut.

Dodati so i biber po želji.

Croque-Monsieur:

Staviti malo bešamel umaka na svako parče hleba.  Dodati šunku, pa rendani kačkavalj i prekriti parčetom hleba. Preko toga staviti još bešamel umaka, pa još rendanog kačkavalja. Dodati pola sira.

Zapeći u rerni.

Bon apetit!

Pročitaj još:

Slani brodići: Savršen doručak brzo i lako!

Ukusna projara direktno iz Ljiljine kuhinje

Bif burginjon: Jelo u koje morate da uložite ljubav!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, rrecept
Uredan i čitak notes: Evo kako da organizujete i zapisujete obaveze!
Ketrin Higl blista kao mama: Ne može da se odvoji od sina!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube