Sastojci
250 g maslaca
200 g čokolade
100 g šećera u prahu
6 jaja
300 g keksa + 13 kašika mlevenog keksa
kesica šlaga + mleko po uputstvu
mleko (za natapanje)
Priprema
1. Umutite penasto maslac sa šećerom u prahu i dodajte otopljenu čokoladu.
2. Kad se masa ujednači, dodajte mleveni keks i umućena žumanca.
3. Posebno umutite u čvrst sneg belanca i varjačom ih umešajte u masu sa keksom.
4. Keks umačite u mleko i ređajte: natopljeni keks, fil, natopljeni keks, fil.
5. Tortu prekrijte odozgo i sa strane umućenim šlagom.
Pročitaj još:
Naučite da napravite pogaču od lisnatog testa – korak po korak
Prste da poližete: Sočni mafini sa višnjama direktno iz Ljiljine kuhinje
Uspešno ste se prijavili