15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Čokoladna fantazija: Probajte nešto drugačiju pitu!

Čokoladna fantazija: Probajte nešto drugačiju pitu!

Marta Buzurović
12. februar 2017. 11:11
Ukusna pita koju ćete obožavati!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

margarin 60 grama

brasno tip 400 1/šolja

voda sa ledom 1/8 šolje

so  1/2 kafene kašičice

vanil šecer 1/2 kafene kačičice

slatka pavlaka 0.5 litara

čokolada za kuvanje (menaž) 300 grama

Priprema:

Testo pravimo kao i u predhodnom receptu samo u manjoj količini jer nema kore od gore.Viljuškom razbijemo margarin što više mozemo uz dodatak brašna, šecera, soli i vode.

Mešajte koliko izdržite viljuškom jer zaista nije lako a testo ne sme da se greje. Što bolje sitnite margarin i napravite kompaktnu masu to bolje. Margarin dok se testo peče pravi džepiće vazduha pa testo deluje višeslojno.

Kada je testo izmešano lopticu prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite na debljinu od oko 4 mm i razvucite na veličinu vase vatrostalne posude od oko 6-7 cm visine.Kada je testo razvučeno lagano ga navite na oklagiju i prebacite preko posude i namestite testo prstima da što bolje prione posudi.

Višak testa sa strane odsecite makazama, a ivicu možete ukrasiti otiskom viljuške.Testo se peče u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min (dok ne dobije zlatnu boju).

Fil se sprema krajnje jednostavno, a verovatno bolji fil od cokolade niste probali, Slatku pavlaku za šlag sipajte u sud koji zagrevate na vodi. Kada slatka pavlaka počne da ključa dodajte izlomljenih 300 grama čokolade i lagano mešajte dok slabo krčka. Kada se čokolada skroz otopi i dobijete glatku tečnost, čokoladu uklonite sa vatre i ohladite.Gotovo testo kada je skroz ohlađeno, nadenite filom Pitu stavite u frizider na minimum 2 sata .

Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Čokolada, Dezert, Kolač, PIta, Recept
Bikovi i Blizanci da obavezno obrate pažnju na poslu, evo i zašto!
Kreativno i unikatno: Naučite kako da išarate keramičku šolju
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube