Potrebno je za tortilju:
oko 700grama brašna, T-400 meko
2 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja vode
1/2 šolje ulja
1 kesica suvog kvasca

Foto: Profimedia
3 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Za nadev:
500 grama pilećeg filea
2 paradajza
1 manja zelena salata
200 grama kačkavalja
1 veća glavica crnog luka
Preliv:
1 pavlaka
50 grama majoneza
1 šolja jogurta
so
beli luk
origano ili peršun
Priprema:
Testo pripremate tako što ćete prvo pomešati suve a zatim dodati i ostale sastojke. Umesite meko testo i stavite u frižider da odstoji sat vremena. Podelite testo na 12 jufkica, svaku razvucite što tanje i pecite sa obe strane na zagrejanom teflonu.
Filete mesa ispecite na roštilju. Po želji meso prethodno stavite u marinadu. Ispečeno meso isecite na komade veličine zalogaja 🙂 Paradajz isecite na sitnije kockice, posolite i začinite kašikom ulja. Salatu operite, dobro iscedite i iscepkajte na sitnije. Crni luk isecite sitno, posolite i začinite kašikom ulja. Kačkavalj krupno izrendajte.
Pomešajte sastojke za preliv koje ste prethodno držali u frižideru (pavlaku, majonez i jogurt) i začinite. Po sredini tortilje stavite od svega po malo, nema potrebe da bilo koji ukus preovlađuje.
Prelijte belim prelivom i jedino što vam preostaje je da uživate!
Uspešno ste se prijavili