Potrebno je:
- 800-1000 grama brašna
- tri jaja za testo i jedno jaje (žumance) za premazivanje
- jedan margarin
- jedna šoljica ulja
- jedna šolja slatkog mleka
- jedna kašičica soli
- jedna kašičica šećera
- sirovi kvasac
Priprema:
Jedan svež kvasac pomešati sa malo toplog mleka, jednom kašičicom šećera i malo brašna. Dobro izmešati i ostavi da nadođe. U vanglu sipati oko 800-900 grama brašna, tri jaja, jednu šoljicu ulja, jednu šolju slatkog mleka i jednu kašičicu soli. Dodati kvasac i dobro izraditi testo da se ne lepi. Prekriti testo i ostaviti da odstoji oko jedan sat, da naraste. Margarin držati na sobnoj temperaturi i u tanjiru ga izgnječiti za premazivanje testa. Testo raširiti oklagijom pa premazati trećinom margarina. Dva puta preklopiti, pa ponovo razvući oklagijom i premazati margarinom, opet dva puta preklopiti razvući oklagijom, premazati margarinom pa urolati.
Seći rolne testa i ređati u tapsiju podmazanu margarinom i brašnom. Umutiti žumance i premazati rolne testa poređane u tepsiji. Peći pola sata na 220-250 stepeni. Petnaestak minuta na 250 stepeni, pa smanjiti na 220.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili