15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Čokoladna čarolija: Poslastica koja se topi u ustima

Čokoladna čarolija: Poslastica koja se topi u ustima

Vladana Jokić
13. januar 2017. 16:24
Ako ste ljubitelj čokolade, napravite kolač koji se lako i brzo sprema, a izaziva eksploziju ukusa u ustima.
PODELI
F
T
G
P

Sastojci –  mera je čaša od 200 ml :

2 čaše jogurta

2 čaše brašna

150 ml ulja

300 gr šećera

prašak za pecivo

3 pune kašike kakaoa

3 kašike pekmeza od kajsije ( može bilo koji drugi )

narendana sitno korica od jedne narandže

50 ml ulja

Preliv:

100 gr čokolade

100 ml mleka

100 gr margarina

po ukusu šećera ( 3 – 4 kašike )

Priprema:

U činiju za mućenje sjedinite prvo suve sastojke za koru (brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao i narendana korica od narandže), a potom dodajte jogurt, ulje i pekmez. Sve dobro umutite. Testo stavite da se peče u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Kada je kora gotova, napravite viljuškom rupice i napravite preliv.

U šerpicu stavite prvo mlako, margarin i šećer, pa kada se zagreje i rastopi dodajte čokoladu. Mešajte dok se sve ne sastavi i dok nema više grudvica – na tihoj vatri. Topli preliv prelijte preko kolača i ostavite da se ohladi. Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Čokoladni kolač, Poslastica
O ovoj našoj modnoj blogerki pišu svetski mediji, a evo i zašto
Ovako se ponašaju horoskopski znaci kada su u dilemi
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube