Nakon praznika uglavnom ostane dosta mesa koje ma koliko pokušavali da pojedete jednostavno vam to nikako ne ide od ruke.
Umesto da bacite ostatke, iskoristite ukusno pečenje i napravite ove super salate u zavisnosti od mesa koje imate.
Ćuretina ili piletina
Ostatke iseckajte na sitno i dodajte zelenu salatu koju ste začinili sa malo sirćeta, soli i bibera. Sipajte majonez, senf i pavlaku, Izmešajte, ohladite i uživajte u ovoj sjajnoj salati.

Foto: Profimedia
Govedina
Govedinu sitno iseckajte, dodajte praziluk, crni luk, senf, pavlaku, majonez i kisele krastavčiće. Sve izmešajte i ohladite.

Foto: Profimedia
Teletina
U tiganju prodinstajte pečurke i crni luk sa malo slanine. Dodajte teletinu koja vam je preostala. Kada se dinstanje završi, umešajte kiselu pavlaku.

Foto: Profimedia
Prasetina
Prasetinu koja je preostala propržite u tiganju na ulju sa malo belog luka. Skuvajte dva jaja. Pomešajte zelenu salatu koju ste blago začinili , čeri paradajz, kuvana jaja i prasetinu koju ste pržili. U posudi za sos pomešajte kiselu pavlaku, senf, majonez i beli luk. Servirajte salatu, prelite sosom i stavite malo rendanog kačkavalja na vrh.

Foto: Profimedia
Savet plus: Ukoliko imate ostatke hleba ili peciva, iseckajte ih na kockice. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, belog luka i origana. Izmešajte, propržite i napravite krutone koje će sjajno ići kao dodatak uz svaku od ovih salata.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili