Potrebno:
-4 tikvice (800 grama),
-150-200 grama seckanih oraha,
-10ak čena belog luka,
-250 grama pavlake,
-mirođija, peršun
Priprema
Tikvice oljuštiti, izrezati na kolutove, malo posoliti i ostaviti jedan sat da puste vodu. Povremeno ocediti vodu iz suda sa tikvicama. Tikvice prebaciti u cedaljku. Dok se ne zagreje ulje u tiganju, jedan po jedan kolut tikvica uvaljati u brašno i ostavljati na kuhinjskom papiru. Svu količinu tikvica propržiti na ulju sa obe strane i propržene odlagati na kuhinjskom papiru da upije višak masnoće.
Naseckati orahe i beli luk.
Pošto se tikvice ohlade, u plitak sud ređati tikvice (da pokriju dno), preko njih premazati jednu trećinu pavlake i potom jednako dodati polovinu seckanih oraha i belog luka. Poređati drugi sloj tikvica i dodati pavlaku, orahe i beli luk. Dodati i treći sloj tikvica, premazati ga pavlakom i dodati mirođiju i koji list peršuna.
Uspešno ste se prijavili