Ukoliko vam treba ideja za savršen, zdrav i ukusan kolač koji se prosto topi u ustima, onda su Ljiljine kocke sjajna ideja za današnji dezert!
Evo kako da ih spremite:
Za spremanje kolača potrebno je:
4 jaja
225 grama šećera
3 decilitara ulja
300 grama brašna
prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
1 kašika sode bikarbone
3 kesice cimeta
1 kesica vanilinog šećera
5-6 srednjih šargarepa (400 grama).
Priprema:
Izrendati šargarepe dodati cimet i dobro promešati. U drugom, dubljem, sudu dobro umutiti jaja i šećer. Dodati vanilin šećer i ulje, pa postepeno dodavati brašno sa sodom bikarbonom. Potom dodati izrendanu šargarepu, dobro ujednačiti testo i razliti na tepsiju podmazanu margarinom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Nakon pečenja kolač treba da se prohladi, a za to vreme pripremiti preliv.
Preliv se priprema nakon pečenja kore od:
125 grama maslaca, 200 grama krem sira i 200 grama šećera u prahu.
Sastojke dobro umutiti da se masa izjednači i pramazati kolač.
Po prelivu (kolaču) nastrugati ljuspe čokolade za kuvanje.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili