15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ljiljina musaka od tikvica probudiće sva vaša čula

Ljiljina musaka od tikvica probudiće sva vaša čula

Vladana Jokić
30. novembar 2016. 12:16
Ljilja se trudi da svake nedelje pokaže kako da na jednostavan način napravite najukusnije obroke. Ovoga puta je na redu musaka.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

-1 kg tikvica,

-700 grama mlevenog mesa,

-jedna pavlaka,

-šolja slatkog mleka,

-četiri jaja,

-so, vegeta, ulje, brašno, crni luk, peršun …

Priprema:

Tikvice oljuštiti, izrezati na kolutove, malo posoliti i ostaviti jedan sat da puste vodu. Povremeno ocediti vodu iz suda sa tikvicama. U tiganju, na ulju desetak minuta propržiti iseckani crni luk. Dodati mleveno meso, malo bibera i vegete. Mešati varjačom da se podjednako zapeče i nakon desetak minuta skloniti sa ringle da se prohladi. Tikvice prebaciti u cedaljku. Dok se ne zagreje ulje u tiganju, jedan po jedan kolut tivica uvaljati u brašno i ostavljati na kuhinjskom papiru. Svu količinu tikvica propržiti na ulju sa obe strane i propržene, odlagati na kuhinjskom papiru da upije višak masnoće. Tepsiju (đuvečaru) premazati maslacem i pobrašnjaviti. Ređati tikvice da pokriju dno tepsije (pola količine), po njima rasporediti mleveno meso i poređati ostatak tikvica. Jaja umutiti, dodati pavlaku, slatko mleko, vegetu i peršun. Smesu dobro umutiti i njome zaliti nasloženu musaku. Peći jedan sat na 200 stepeni.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Neprijatelji po horoskopu: Sa kim se to nikako ne slažete?
Poklanjamo vam karte za film „Dolazak“
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube