15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zasladite se! Ljiljina baklava koju ćete obožavati

Zasladite se! Ljiljina baklava koju ćete obožavati

Vladana Jokić
24. novembar 2016. 13:57
Volite baklavu, ali ne znate kako da je spremite? Pogledajte naš video i spremite kolač o kojem će vaši gosti dugo pričati.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

-500 grama mlevenih oraha,

-500 grama tanjih kora,

-250 grama maslaca,

-četiri šolje šećera,

-jedan limun,

-kesica vanilinog šećera

Priprema:

Tepsiju (đuvečaru) podmazati maslacem i ređati kore. Prve tri kore malo pouljiti. Nastaviti sa ređanjem kora i između svake posuti malo mlevenih oraha i šećera. Poslednje tri kore pouljiti (bez nadeva) i nasloženu baklavu iseći na kocke. Zatim malsac iseći na listiće i prekriti baklavu. Peći jedan sat na 200 stepeni i kada se malo prohladi, (5-8 minuta) preliti je vrelim šerbetom i pokriti sa nekoliko kriški limuna.

Priprema šerbeta:

Šerbet spremati pred kraj pečenja baklave. U šerpu sipati tri šolje šećera, tri šolje vode i kesicu vanilinog šećera. Nakon što proključa smanjiti temperaturu i ostaviti da vri do vremena zalivanja baklave. Ovako spremljena baklava je rastresita, ukusna i sočna, a u frižideru ostaje sveža i do 10-15 dana.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Baklava, Kolač, Ljiljina kuhinja
Holivud u Beogradu: Održana premijera filma „Stado“
Doviđenja dekolteu! Ovaj deo tela je sad najatraktiviji za otkrivanje
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin

Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila

7. jul 2025.Vanja Vidić

Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 
7. jul 2025.portal_admin
Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti
7. jul 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Bikovima ljubomora, Vage da se odmore iako je ponedeljak

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube