15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zasladite se! Ljiljina baklava koju ćete obožavati

Zasladite se! Ljiljina baklava koju ćete obožavati

Vladana Jokić
24. novembar 2016. 13:57
Volite baklavu, ali ne znate kako da je spremite? Pogledajte naš video i spremite kolač o kojem će vaši gosti dugo pričati.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

-500 grama mlevenih oraha,

-500 grama tanjih kora,

-250 grama maslaca,

-četiri šolje šećera,

-jedan limun,

-kesica vanilinog šećera

Priprema:

Tepsiju (đuvečaru) podmazati maslacem i ređati kore. Prve tri kore malo pouljiti. Nastaviti sa ređanjem kora i između svake posuti malo mlevenih oraha i šećera. Poslednje tri kore pouljiti (bez nadeva) i nasloženu baklavu iseći na kocke. Zatim malsac iseći na listiće i prekriti baklavu. Peći jedan sat na 200 stepeni i kada se malo prohladi, (5-8 minuta) preliti je vrelim šerbetom i pokriti sa nekoliko kriški limuna.

Priprema šerbeta:

Šerbet spremati pred kraj pečenja baklave. U šerpu sipati tri šolje šećera, tri šolje vode i kesicu vanilinog šećera. Nakon što proključa smanjiti temperaturu i ostaviti da vri do vremena zalivanja baklave. Ovako spremljena baklava je rastresita, ukusna i sočna, a u frižideru ostaje sveža i do 10-15 dana.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Baklava, Kolač, Ljiljina kuhinja
Holivud u Beogradu: Održana premijera filma „Stado“
Doviđenja dekolteu! Ovaj deo tela je sad najatraktiviji za otkrivanje
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube