Ukoliko ste čuli za kineske nudle koje su postale pravi hit, a ne znate kako tačno da ih napravite, evo sjajnog recepta za vas.
Potrebno je:
2 pakovanja nudli (120grama)
150 grama pilećeg belog mesa
1 crvena paprika
1 šargarepa
1 mladi beli luk
1 mladi crni luk
korijander
5 kašika soja sosa
5 kašika ulja od susama
1 kašičica gustina
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Pileće meso iseći na tanke trake. Napraviti marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašika vode. Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata.
U međuvremenu potopiti nudle u vrelu vodu i pustiti da odstoje 3 do 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocediti i dodati par kašika susamovog ulja i promešati.
U voku ili tiganju zagrejati ulje. Ocediti piletinu od viška marinade i propržiti. Ako je piletina tanko sečena trebaće oko nekoliko minuta. Izvaditi piletinu i nakon toga na jakoj vatri propržiti beli luk. Dodati seckanu šargarepu i papriku. Pržiti par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti).
Dodati nudle i piletinu i promešati.
Skloniti sa vatre i dodati preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodati isečeni mladi crni luk i korijander.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili