15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zdrav i brz ručak: Ukusne i pikantne kineske nudle

Zdrav i brz ručak: Ukusne i pikantne kineske nudle

Marta Buzurović
23. oktobar 2016. 15:45
Ukoliko volite kinesku hranu, ovo je pravi recept za vas.
PODELI
F
T
G
P

Ukoliko ste čuli za kineske nudle koje su postale pravi hit, a ne znate kako tačno da ih napravite, evo sjajnog recepta za vas.

Potrebno je:

2 pakovanja nudli (120grama)

150 grama pilećeg belog mesa

1 crvena paprika

1 šargarepa

1 mladi beli luk

1 mladi crni luk

korijander

5 kašika soja sosa

5 kašika ulja od susama

1 kašičica gustina

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Pileće meso iseći na tanke trake. Napraviti marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašika vode. Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata.

U međuvremenu potopiti nudle u vrelu vodu i pustiti da odstoje 3 do 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocediti i dodati par kašika susamovog ulja i promešati.

U voku ili tiganju zagrejati ulje. Ocediti piletinu od viška marinade i propržiti. Ako je piletina tanko sečena trebaće oko nekoliko minuta. Izvaditi piletinu i  nakon toga na jakoj vatri propržiti beli luk. Dodati seckanu šargarepu i papriku. Pržiti par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti).

Dodati nudle i piletinu i promešati.

Skloniti sa vatre i dodati preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodati isečeni mladi crni luk i korijander.

Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kineska hrana, Nudle, Piletina, Povrće, Recept
Dolazi nam zima: Vreme je za rolku!
Vodolije, čekaju vas porodični problemi
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube