Evo recepta za zimnicu koja će vam ulepšati hladne dane! Sada je pravo vreme da pravite zimnicu, a mi vam prenosimo način na koji to radi kuvarica Ljilja. Direktno iz njene kuhinje za vas!
Krastavčići
Krastavčiće treba dobro oprati i ostaviti ih da prenoće na suvoj krpi jer će se na taj način videti ukoliko je neki počeo da se kvari.
Tegle oprati i osušiti u zagrejanoj rerni.
Sutradan, pripremiti rastvor kojim ćete naliti krastavčiće, prokuvati i ostaviti da se ohladi.
Poređajte ih u tegle i u svaku teglu ubaciti po jedan ili dva štapića očišćenog i pripremljenog rena, a na vrhu zaglaviti plastičnu rešetku (da ne isplivavaju), dodati biber u zrnu i slačicu.
Naliti tegle sa krastavčićima, dobro zatvoriti metalnim poklopcima ili folijom i ostaviti u špajzu. Evo kako to izgleda:
Za oko 10 kilograma krastavčića potrebno je:
- 5 litara vode
- 200 grama soli
- 120 miligrama esencije
- Jedna ili dve kesice konzervansa
Uspešno ste se prijavili