Kako dolazi hladnije vreme tako se na trpezu vraća mnogima omiljeno povrće kupus!
Ukoliko volite salatu od kupusa, ali vam je dosadio način na koji je uglavnom spremate, evo nove ideje.
Potrebno je:
2 kašike vinskog ili balzamiko sirćeta
kašika jabukovog sirćeta
kašika meda
1 decilitara maslinovog ulja
2 srednje nakisele jabuke
2 kašike soka od limuna,
400 grama crvenog kupusa
100 grama oraha
so, biber
Priprema:
FSipajte u blender vinsko i jabukovo sirće, med, maslinovo ulje, so i biber i kratko mutite. Crveni kupus tanje narežite, a jabukama ne skidajte koru, već ih dobro operite, podelite na četvrtine, uklonite im semenke i isecite ih na što tanje listiće. Tako usitnjen kupus i jabuke pomešajte u činiji, dodajte seckane orahe i prelijte već pripremljenim dresingom. Salatu je najbolje da napravite bar dva-tri sata pre posluživanja i da je čuvate u frižideru kako bi svi sastojci pustili aromu i bolje se izmešali.
Uspešno ste se prijavili