15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Savršena kombinacija ukusa: Špargle i dimljeni losos

Savršena kombinacija ukusa: Špargle i dimljeni losos

Marta Buzurović
25. avgust 2016. 14:22
Požurite i kupite ovo ukusno povrće dok ga još ima po tezgama na pijaci.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno vam je:

200 grama putera
1,5 kilograma belih špargli
so
šećer
4 žumanca
4 kašike belog vina
mleveni beli biber
400 grama dimljenog lososa

Priprema:

 Prvo rastopiti puter i ostaviti ga da se prohladi. U međuvremenu špargle oprati, oljuštiti i odseći im suvišne, drvenaste krajeve. Spustiti špargle u ključalu vodu, koja je prethodno posoljena i blago zašećerena. Kuvati oko 15 minuta.

Za holandeze sos razmutiti žumance u šerpici uz dodatak vina i mrvice soli. Šerpicu staviti u veću šerpu u kojoj ključa voda i tako, na pari, mutiti žumanca dok se ne dobije kremasti sos. Izvaditi šerpicu iz vode i sada u sos, malo po malo, umešati prohlađeni, prethodno rastopljeni maslac. Začiniti dobijeni holandeze sos: posoliti, pobiberiti i dodati po ukusu još malo vina.

Izvaditi špargle iz vode i ocediti ih. Servirati špargle uz dimljeni losos i holandeze sos. Kao prilog, po želji poslužiti bareni krompir. Ukrasiti listićima svežeg peršuna i bosiljka.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
dimljeni Losos, Recept, Špargla
Aska na Telegrafu: Gde je nestala kultura govora i ponašanja?
Šta se nosi ove jeseni? Boje i krojevi za pravu gradsku devojku
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube