15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Vrelina Meksika na vašem stolu: Probajte ove pikantne naćose

Vrelina Meksika na vašem stolu: Probajte ove pikantne naćose

Marta Buzurović
28. avgust 2016. 11:36
Recept koji će vas sigurno oduševiti!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

2 velike pšenične tortilje

2 kašike ulja

prstohvat aleve paprike (može i ljuta po želji)

1 avokado

200 grama kukuruza šećerca

1/2 crnog luka, iseckanog

puna šaka lišća korijandera, iseckanog

puna šaka izrendanog trapista

200grama paradajza, sitno iseckanog

Napravite od tortilja hrskavi čips koji ćete upotrebiti za odlične grickalice kao što je ovaj sirasti naćos.

Priprema:

Avokado iseći uzduž oko koštice. Zatim razdvojiti polovine i izvaditi košticu. Unakrsno iseći meso avokada i većom kašikom razdvojiti isečene komade od kore.

Zagrejati rernu na 180oC. Pomešati alevu papriku sa uljem i premazati tortilje. Tortilje iseći na 8 jednakih trouglova i ubaciti u rernu da se peku 5-6 minuta dok ne postanu zlatno-hrskavi.

Za salsu dobro pomešati avokado sa kukuruzom (ako je kukuruz šećerac zamrznut, prethodno ga obariti 5 minuta u slanoj vodi), paradajzem, iseckanim lukom i lišćem korijandera.

Kašičicom rasporediti salsu preko svakog čipsa i odozgo posuti rendanim trapistom. Ubaciti u zagrejanu rernu i peći još oko 2-3 minuta dok se sir ne istopi.

Ukoliko i vi imate neki zanimljiv recept, šaljite nam majl na adresu aska@aska.rs!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Grickalice, Hrana, Naćos, Recept
Ribama stiže lepa i emotivna vest!
Vreme je i to da naučite: Kako se vezuje leptir mašna
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin

Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila

7. jul 2025.Vanja Vidić

Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 
7. jul 2025.portal_admin
Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti
7. jul 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Bikovima ljubomora, Vage da se odmore iako je ponedeljak

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube