15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Vrelina Meksika na vašem stolu: Probajte ove pikantne naćose

Vrelina Meksika na vašem stolu: Probajte ove pikantne naćose

Marta Buzurović
28. avgust 2016. 11:36
Recept koji će vas sigurno oduševiti!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

2 velike pšenične tortilje

2 kašike ulja

prstohvat aleve paprike (može i ljuta po želji)

1 avokado

200 grama kukuruza šećerca

1/2 crnog luka, iseckanog

puna šaka lišća korijandera, iseckanog

puna šaka izrendanog trapista

200grama paradajza, sitno iseckanog

Napravite od tortilja hrskavi čips koji ćete upotrebiti za odlične grickalice kao što je ovaj sirasti naćos.

Priprema:

Avokado iseći uzduž oko koštice. Zatim razdvojiti polovine i izvaditi košticu. Unakrsno iseći meso avokada i većom kašikom razdvojiti isečene komade od kore.

Zagrejati rernu na 180oC. Pomešati alevu papriku sa uljem i premazati tortilje. Tortilje iseći na 8 jednakih trouglova i ubaciti u rernu da se peku 5-6 minuta dok ne postanu zlatno-hrskavi.

Za salsu dobro pomešati avokado sa kukuruzom (ako je kukuruz šećerac zamrznut, prethodno ga obariti 5 minuta u slanoj vodi), paradajzem, iseckanim lukom i lišćem korijandera.

Kašičicom rasporediti salsu preko svakog čipsa i odozgo posuti rendanim trapistom. Ubaciti u zagrejanu rernu i peći još oko 2-3 minuta dok se sir ne istopi.

Ukoliko i vi imate neki zanimljiv recept, šaljite nam majl na adresu aska@aska.rs!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Grickalice, Hrana, Naćos, Recept
Ribama stiže lepa i emotivna vest!
Vreme je i to da naučite: Kako se vezuje leptir mašna
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube