Potrebno je:
2 velike pšenične tortilje
2 kašike ulja
prstohvat aleve paprike (može i ljuta po želji)
1 avokado
200 grama kukuruza šećerca
1/2 crnog luka, iseckanog
puna šaka lišća korijandera, iseckanog
puna šaka izrendanog trapista
200grama paradajza, sitno iseckanog
Napravite od tortilja hrskavi čips koji ćete upotrebiti za odlične grickalice kao što je ovaj sirasti naćos.
Priprema:
Avokado iseći uzduž oko koštice. Zatim razdvojiti polovine i izvaditi košticu. Unakrsno iseći meso avokada i većom kašikom razdvojiti isečene komade od kore.
Zagrejati rernu na 180oC. Pomešati alevu papriku sa uljem i premazati tortilje. Tortilje iseći na 8 jednakih trouglova i ubaciti u rernu da se peku 5-6 minuta dok ne postanu zlatno-hrskavi.
Za salsu dobro pomešati avokado sa kukuruzom (ako je kukuruz šećerac zamrznut, prethodno ga obariti 5 minuta u slanoj vodi), paradajzem, iseckanim lukom i lišćem korijandera.
Kašičicom rasporediti salsu preko svakog čipsa i odozgo posuti rendanim trapistom. Ubaciti u zagrejanu rernu i peći još oko 2-3 minuta dok se sir ne istopi.
Ukoliko i vi imate neki zanimljiv recept, šaljite nam majl na adresu aska@aska.rs!
Uspešno ste se prijavili