Kora od pomorandže
Dešava se da neke domaćice ostave koru od pomorandže ili limuna kako bi mogle da je iskoriste za kolač. One imaju i drugo svojstvo pa tako možete u nju da uspete ulje i da je zapalite. Verujte nam na reč, dobićete najbolji osveživač prostorija koji ste ikada imali!
Kore od jabuka

Foto: Profimedia
Ali da se vratimo nešto neuobičajenim stvarima. Ostaci od jabuke, kao i njena kora uvek završe u kantu za smeće. Umesto da je bespotrebno bacite, stavite je u šerpu i kuvajte sa vodom. Kada provri izvadite kore, a u vodu dodajte šećer. Smesu sipajte u staklenu teglu i pustite da malo odstoji. Nakon toga uživajte u džemu od jabuka.
Kora od krompira

Foto: Profimedia
Zašto posle ručka ne biste umali ukusnu grickalicu koju ćete sami da napravite? Iskoristite kore od krompira za ukusan čips! Stavite ih u pleh, nauljite, dodajte so i biber i pecite na najvišoj temepraturi 30 minuta. Kada ej gotovo po želji možete da pospete parmezan preko. Uživajte.
Kako možete da iskoristite ljuske od jajeta i šta je odlična alternativa za kafu pogledajte u video prilogu:
Pročitaj još:
Zdravlje i osveženje u jednom: Napravite detoks vodu od voća po vašem izboru
Vazdušaste i tanke palačinke: Kada ovo pročitate sigurno više nikad nećete testo sipati kutlačom!
Uspešno ste se prijavili