15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Veganska ishrana sa pljeskavicama i ćevapima? Da, moguće je!
Pljesksvica

Foto:Profimedia

Veganska ishrana sa pljeskavicama i ćevapima? Da, moguće je!

Marta Buzurović
1. novembar 2017. 15:16
Uživajte u ovim ukusnim receptima i tako proslavite Dan veganske ishrane!
PODELI
F
T
G
P

Skoro nema ko ne voli ukusan roštilj, a ukoliko ste prešli na vegansku ishranu i patite za omamljivim mirisom mesa koje „cvrči“ dok se priprema mi imamo rešenje.

Burgeri od sočiva su izvor belančevina, odličnog su ukusa i u zavisnosti od dodatih sastojaka, mogu biti vrlo hranjivi.

Potrebno je:

zeleno sočivo 100 grama

1 manji crveni luk

prsohvat mlevenog belog luka

4 kašike tostiranog suncokreta

3 kašike mlevenog tostiranog suncokreta

Pljeskavica

Foto: Profimedia

3 kašike tostiranog susama

2 kašike mlevenog tostiranog susama

1/2 kašikice crvene mlevene paprike

1 kašikica himalajske soli ili bio začina

1 puna kašika sušenog mlevenog vlašca

malo bibera

Priprema:

Sočivo kuvati sa dosta vode u dubljoj posudi.

Procediti i ostaviti da se ohladi, ispasirati i dodati začine.

Da bi se lakše oblikovale pljeskavice, može se staviti pripremljena smesa u frižider.

Na tiganju pecite svaku stranu oko 7 minuta, ali se mogu peći i u rerni, za to treba malo više vremena, pola sata ili više.

Ćevapi od povrća

Ovi ćevapi su krckavi, pikantni i oduševiće čak i one koji obožavaju meso!

Potrebno je:

200 grama dehidriranog proteinskog graška

2 velike šolje skuvanog pirinča

2 velike šargarepe

cevap

Foto: Profimedia

4 struka mladog crnog luka

1 struk mladog belog luka (ili 2 čena belog luka)

3 kašike raženih pahuljica

veza lista peršuna

1 kašičica karija

1 kašičica mlevene paprike (može i ljute, ukoliko volite)

1/4 kašičice kurkume

1/4 kašičice mlevenog kima

soli i bibera po ukusu

Priprema:

Grašak isprati, sipati u duboku posudu sa dosta vode i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan, grašak opet isprati, dobro ocediti a onda ga samleti u blenderu zajedno sa peršunovim listom.

Skuvati pirinač. Ukoliko vam pretekne pirinča, možete ga spremiti sa povrćem i dobiti lep prilog uz ćevape.

Lukove iseckati što sitnije i kratko izdinstati da splasnu.

Šargarepu narendati na najsitnije rende.

Sve sastojke sjediniti, dodati začine, pahuljice i rukama umesiti smesu i ostaviti je da odstoji makar 30 minuta.

Vlažnim rukama oblikovati ćevape, uvaljati ih u brašno i peći na tiganju sa svih strana dok ne porumene.

Pročitaj još:

Ukusna i pikantna: Otkrivamo vam tajne savršeno spremljene paste!

Kinesko-peruansko jelo koje spaja nespojivo: “Lomo saltado”, jelo koje se ne odbija!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Burgeri, Ćevapi, Pljeskavice, Povrće, Vegani
Najbolja „loša“ verzija poznatih ličnosti: Ovo je najjezivije izdanje naših zvezda!
Danas je našoj pevačici rođendan: Ćerka joj je čestitala, a onda je usledilo iznenađenje!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube