Potrebno je:
Veće pile
Ćureća džigerica
100 grama junećeg mlevenog mesa
100 grama svinjskog mlevenog mesa
100 grama slanine
1 kilogram oljuštenog kestena
30 grama crnog luka
Ulje ili mast, so, biber
Priprema:
Kesten oljuštite i skuvajte u posoljenoj vodi ili supi, procedite i ispasirajte u pire. Sitno iseckajte crni luk, džigericu i slaninu, pa pomešajte sa mlevenim mesom i kesten pireom. Smesom punite pile. Otvor zašijte koncem ili zatvorite čačkalicama. Spolja utrljajte mast ili ulje i pecite dva, dva i po sata na umerenoj vatri. Tokom pečenja pile prelivajte sokom od pečenja. Poslužite ga uz fil kojim je punjeno.
Ukoliko i vi imate neki sjajan jesenji recept, podelite ga sa nama tako što ćete ga poslati na mejl aska@aska.rs.
Uspešno ste se prijavili