15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza

Foto:Profimedia

Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza

Vladana Jokić
8. septembar 2018. 15:20
Savršene ćuftice!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

500 grama junećeg mlevenog mesa

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 jaje

1 kriška bajatog hleba, samo sredina bez korice

so

biber

ulje

Za sos:

100 mililitara ulja

1 glavica crnog luka

2 kašike brašna

1 kašičica začinske paprike

300 mililitara kuvanog paradajza

50 mililitara mlake vode

2-3 čena belog luka

suvi začin

1/8 kašičice šećera

 Priprema:

U mleveno meso dodajte  sitno iseckani crni i beli luk, jaje, mlekom natopljenu i isceđenu sredinu hleba, so i biber. Dobro umesite smesu i ostavite jedan sat u frižideru. Napravite manje ćuftice i propržite na zagrejanom ulju 2-3 minuta sa svih strana.

U odgovarajući sud sipajte ulje, propržite sitno iseckani crni luk, a zatim dodajte brašno i malo propržite da porumeni. Sipajte začinsku papriku, nalijte kuvani paradajz i vodu. Dobro promešajte, dodajte suvi začin, biber i šećer. Mešajte dok ne proključa, a onda ubacite već ispržene ćufte i 2 kašike ulja u kome su se pržile.

Na tihoj vatri ostavite da se krčka još 10 minuta. Poslužite uz pire krompir.

Pročitaj još:

Uz pomoć OVOG trika nikada više nećete zaplakati prilikom sečenja crnog luka!

Čuli ste za “Paleo” dijetu? Nutricionisti jesu i imaju samo jedno da kažu o režimu ishrane pećinskih ljudi!

Tri sastojka od po 300 grama i pogačice su gotove? Moguće je, verujte na reč!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Ćuftice, Paradajz, Recept, Sos
Kraljica cveća: Simbolika Ruže zavisi od njene boje, odaberite pravu za poklon!
Postoji i pametan način na koji deca mogu da koriste mobilni telefon, ovo je jedan od njih!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube