Potrebno je:
500 grama junećeg mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
1 kriška bajatog hleba, samo sredina bez korice
so
biber
ulje
Za sos:
100 mililitara ulja
1 glavica crnog luka
2 kašike brašna
1 kašičica začinske paprike
300 mililitara kuvanog paradajza
50 mililitara mlake vode
2-3 čena belog luka
suvi začin
1/8 kašičice šećera
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno iseckani crni i beli luk, jaje, mlekom natopljenu i isceđenu sredinu hleba, so i biber. Dobro umesite smesu i ostavite jedan sat u frižideru. Napravite manje ćuftice i propržite na zagrejanom ulju 2-3 minuta sa svih strana.
U odgovarajući sud sipajte ulje, propržite sitno iseckani crni luk, a zatim dodajte brašno i malo propržite da porumeni. Sipajte začinsku papriku, nalijte kuvani paradajz i vodu. Dobro promešajte, dodajte suvi začin, biber i šećer. Mešajte dok ne proključa, a onda ubacite već ispržene ćufte i 2 kašike ulja u kome su se pržile.
Na tihoj vatri ostavite da se krčka još 10 minuta. Poslužite uz pire krompir.
Pročitaj još:
Uz pomoć OVOG trika nikada više nećete zaplakati prilikom sečenja crnog luka!
Tri sastojka od po 300 grama i pogačice su gotove? Moguće je, verujte na reč!
Uspešno ste se prijavili