15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza

Foto:Profimedia

Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza

Vladana Jokić
8. septembar 2018. 15:20
Savršene ćuftice!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

500 grama junećeg mlevenog mesa

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 jaje

1 kriška bajatog hleba, samo sredina bez korice

so

biber

ulje

Za sos:

100 mililitara ulja

1 glavica crnog luka

2 kašike brašna

1 kašičica začinske paprike

300 mililitara kuvanog paradajza

50 mililitara mlake vode

2-3 čena belog luka

suvi začin

1/8 kašičice šećera

 Priprema:

U mleveno meso dodajte  sitno iseckani crni i beli luk, jaje, mlekom natopljenu i isceđenu sredinu hleba, so i biber. Dobro umesite smesu i ostavite jedan sat u frižideru. Napravite manje ćuftice i propržite na zagrejanom ulju 2-3 minuta sa svih strana.

U odgovarajući sud sipajte ulje, propržite sitno iseckani crni luk, a zatim dodajte brašno i malo propržite da porumeni. Sipajte začinsku papriku, nalijte kuvani paradajz i vodu. Dobro promešajte, dodajte suvi začin, biber i šećer. Mešajte dok ne proključa, a onda ubacite već ispržene ćufte i 2 kašike ulja u kome su se pržile.

Na tihoj vatri ostavite da se krčka još 10 minuta. Poslužite uz pire krompir.

Pročitaj još:

Uz pomoć OVOG trika nikada više nećete zaplakati prilikom sečenja crnog luka!

Čuli ste za “Paleo” dijetu? Nutricionisti jesu i imaju samo jedno da kažu o režimu ishrane pećinskih ljudi!

Tri sastojka od po 300 grama i pogačice su gotove? Moguće je, verujte na reč!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Ćuftice, Paradajz, Recept, Sos
Kraljica cveća: Simbolika Ruže zavisi od njene boje, odaberite pravu za poklon!
Postoji i pametan način na koji deca mogu da koriste mobilni telefon, ovo je jedan od njih!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube