15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ukoliko ste ljubitelj testenina, ovaj recept će vas oboriti s nogu!
Pasta

Foto:Profimedia

Ukoliko ste ljubitelj testenina, ovaj recept će vas oboriti s nogu!

Anđelka Popadić
8. oktobar 2017. 11:43
Zelena pasta je vrlo jednostavna za pripremu, interesantnog blagog ukusa namenjena svim ljubiteljima testenine
PODELI
F
T
G
P

S obzirom na to koliko je spanać zdrav, kao i belo meso, potrudili smo se da vam nađemo recept koji sadrži i jedno i drugo, plus da bude pogodan za svaku priliku i godišnje doba.

U pitanju je zelena pasta blagog ukusa koja može da oplemeni vašu trpezu uz dobro vino.

Ovo jelo možete napraviti čak i kada nije sezona spanaća, sa smrznutim koturima. Nije li to sjajna vest?!

Potrebno je:

Spanac

Foto: Profimedia

Kesa željene testenine

6 komada pančete ili slanine

Dve šnicle belog mesa (količinu birajte sami u skladu sa tim koliko volite meso)

Začini: so, biber, luk u prahu

Beli i crni luk

1 litar mleka

3 kašike pesto sosa (kupljeni ili ako volite sami da napravite)

250 grama kačkavalja po vašem izboru

Kesica parmezana

Dve veze svežeg spanaća ili oko 7 kotura smrznutog (proizvoljna je količina)

Priprema:

Iseckajte belo meso na komadiće, dodajte slaninu i narendajte kačkavalj, što nije potrebno i za pančetu.

U dubljoj šerpi/tiganju stavite slaninu ili pančetu da se prži na najjačoj temperaturi, zatim dodajte iseckano meso i sve začine. Pržite sve to na jačoj temperaturi dok meso i slanina/pančeta ne poprimi braonkastu boju. Izvadite meso kada bude pečeno i dodajte crni i beli luk (sitno iseckani), spanać i pola litre mleka.

Smanjite temperaturu.

Mešajte povremeno i sačekajte da provri, neka vri do dva minuta, zatim ubacite testeninu u sud i kuvajte je u mleku. Kako se bude ukuvavala testenina, vi postepeno dodajte još mleka i mešajte.

Kada pasta omekša vratite ispečeno belo meso u sud gde se sprema pasta, sipajte pesto sos, kačkavalj i permezan.

Sve mešajte dok se krčka na srednjoj temperaturi još par minuta.

Zelena pasta je najbolje da se servira vruća, dok se još razvlači rastopljeni sir, ali nećete pogrešiti ako je budete jeli/služili i dan posle, ukoliko je preko noći stajala u frižideru.

Uz ovu pastu možete piti belo ili laganije roze vino.

Evo i kratkog postupka same pripreme:

Delicious food! 😍 📷: @buzzfeedtasty ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Follow 👉 @FOODY.DELIGHTS Follow 👉 @FOODY.DELIGHTS ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 💡 Like 10 Posts & Follow 💡 Double Tap If You’d Eat This 💡 Turn On Post Notifications To See New Content ASAP ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 📷 All rights and credits reserved to the respective owner(s)

Napravite pastu pa nam javite utiske. Prijatno!

Pročitaj još:

KRALJ POVRĆA Spanać kao lek mnogih bolesti

Piletina prste da poližete! Probajte belo meso sa voćem

Ručak za pet minuta! Probajte nudle na različite načine

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Hrana, Spanać, Testenina, zelena pasta
Zanimljivo istraživanje: Zašto se češemo po glavi kada razmišljamo?
Zavedite ga osmehom: Na koje boje karmina muškarci sigurno padaju?
28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

25. avgust 2025.portal_admin

Uredite dom ove jeseni i budite u trendu: Šest stilskih pravila koja ne smete propustiti

21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube