Volite li pogačice? Verujemo da klimate glavom potvrdno dok ovo čitate, jer ko bi odoleo slasnom testu prekriveno susamom, a punjeno sirom koje se ujedno topi i hrska u ustima?!
Prva pomisao mnogih domaćica na pogačice jeste posao koji iziskuje mnogo vremena, čekanja da testo „nadođe“, pa da se premesi pa opet sve, kako bi bilo što više slojeva i listova, međutim ovaj recept nije ni nalik tome.

Foto: Profimedia
Naime, oduševiće vas s kojom lakoćom ćete spremiti ovu slanu poslasticu.
Zavrnite rukave, operite ruke, pa da počnemo.

Foto: Profimedia
Potrebno je:
300 grama brašna
300 grama maslaca
300 grama sira
Dva žumanca
Susam
Priprema:
Umesite brašno, maslac, jedno žumance i sir. Napravite kompaktno testo koje čete umotati u providnu foliju i prekritit kesom. Tako spakovanog ga pustite da „odmori“ četiri ili pet sati u frižideru i zatim premesite opet i počnite da pravite kuglice ili još jednostavnije – čašom oblikujte pogačice. Premažite ih drugim žumancem i pospite susam po njima.
Tako spremljene pogačice ubacite u rernu i pecite ih na 220 stepeni dok ne narastu malo i dobiju boju.
Prijatno.
Pročitaj još:
Ne može se desiti da vam ova večera ne uspe: Napravite pica pitu koja će biti omiljena ukućanima!
Brzi rolat sa salamom i mocarelom: Sjajan ukus za koji treba samo pet minuta
Uspešno ste se prijavili