Dakle, začini, kese, brašno, šećer, ulje, poslastice neke, testenina flaše pića i tome slično. Ostava ili špajz, ukoliko biste pitali stare domaćice, trebalo bi svaka kuća da ima.
Ukoliko ga imate, možete pogledati na koji način isti možete brzo i lako da sredite, samo kliknite OVDE.

Foto: Profimedia
Međutim, sada ćemo se posvetiti stavranju dodatnog prostora za odlaganje namirnica. Dakle, onima koji špajz imaju ali ne znaju kako da iskoriste maksimalno prostor, ali i onima koji nemaju ostavu i misle da u njihovoj kući nema dovoljno prostora za tu prostoriju. Razuverićemo vas da grešite i da svako može da nađe mesto za odlaganje.
Za početak, police uvek i svuda. Možda nemate odvojenu prostoriju, ali ugao u kuhinji će poslužiti, prazan zid „vapi“ za policama. Ukoliko su vam mnogo visoko police postavljene, nemojte da ih ne koristite, samo neka vam hoklica na raklapanje bude uvek u pripravnosti.
Zatim, međuprostor između ormana su idealna za odlaganje začina ili nekih flaša.
Dolje, ulazna vrata od špajza iskoristite tako što ćete zakačiti neki vid vešalica ili držača za peškire na koje ćete zakačiti pribor za koji nema mesta u kuhinji, ili kese. Takođe, pamučni cegeri manje veličine mogu da se „obese“ o unutrašnjost vrata kako bi iskoristili za odlaganje čajeva, kesa, začina…
Prazan prostor u nekom hodniku može da postane vrlo jednostavno ostava koju ćete ograditi paravanom ili kliznim/harmonika vratima.
Dakle, polako, sve se može kad se hoće.
Pročitaj još:
Svakodnevno je koristimo u kuhinji, a ni ne znamo da je najveći prenosnik bakterija u domu!
Budite uvek tačni: Pravo je vreme da obogatite prostor unikatnim satovima koji su u vašem stilu!
Pružaju osećaj udobnosti i štite od prehlada: Napravite sami neverovatne prostirke za kupatilo!
Uspešno ste se prijavili