Sve znamo, potpuno opravdano, pa ko još može da bude ravnodušan prema karameli?! Mnoga baka ume da kaže da se karamela „za srce lepi“.
Elem, danas, kako nam se apetiti otvorio za ovaj slatkiš, potražile smo savete od domaćica koje u svojim starim „recept sveskama“ poseduju recepte njihovih mama i baka koje su bile vrhunske kuvarice. Jedna od njih je i gospođa Suzana Kostić i koja je bila i više nego raspoložena da podeli s nama recept za „karamel pitu“.

Foto: Srđan Pajić
Kada ona pravi, njena porodica je na okupu, traži se repete, a najmlađi se utrkuju koji će prvi da dobije okrajke, jer svaki deo ovog kolača je sjajan.
Proverite da li smo u pravu.
Potrebno je:
Kore:
180g domaće masti
200g šećera
Prašak za pecivo
600g brašna
5 kašika mleka
Fil:
200g šećera
Litar mleka
6 kašika brašna
+ 150g šećera
1 margarin
Vanilin šećer
Postupak pripreme pogledajte u našem video prilogu.
Prijatno.
Pročitaj još:
Nemate kuhinjsku vagu? Domaćice, evo kako da izračunate gramažu namirnica uz pomoć šolje!
Bakina kuhinja: Napravite rastresitu štrudlu sa MAKOM koja se topi u ustima!
Zadivite goste kanapeima: Uz naš recept napravite male zalogaje kojima niko ne može da odoli!
Uspešno ste se prijavili