Obaradujte svoje ukućane u toplim vrelim danima čorbom koja će sve regenerisati i na najbolji način uneti vitamine i zdrave sastojke u vaše organizme.
To što je leto ne znači da treba da prestanete da jedete tople napitke, kako neki misle, naprotiv, tada češće dehidriramo i potrebno je da unosimo dosta tečnosti u raznim oblicima. Ovo je jedna od opcija za to.
Uživajte.

Foto: Profimedia
Potrebno je:
250 grama zelja
Kašika masti
Kašičica brašna
Jedan do dva čena belog luka
1 dl kisele pavlake
Kombinacija začina (po želji)
So
Biber
Postupak:
Zelje oprati, očistiti od debelih žila, iseckati na rezance. Na zagrejanoj masnoći propržiti brašno i sitno iseckani beli luk, dodati zelje i malo hladne vode, kratko prodinstati, a zatim naliti toplom vodom i kuvati. Kada zelje omekša začiniti solju, biberom i ostalim začinima po želji, a na kraju umešajte kiselu pavlaku. Po želji možete dekorisati tanjir stabljikom peršuna, mirođije ili bosiljka.

Foto: Profimedia
Prijatno.
Pročitaj još:
Spas u vrelim danima: Konzumirajte OVU hranu leti, hladi ceo organizam
Brzi rolat sa salamom i mocarelom: Sjajan ukus za koji treba samo pet minuta
Kad god ste gladni pojedite KRASTAVAC, on ima mnoge blagodeti koje štite vaš organizam!
Uspešno ste se prijavili