15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Rapsodija zelenila: Salata za prave hedoniste i ljubitelje povrća!
salata, rotkvice, povrće, rukola

Foto:Profimedia

Rapsodija zelenila: Salata za prave hedoniste i ljubitelje povrća!

Anđelka Popadić
13. april 2018. 12:55
Miks toplog i hladnog, zelenog i crvenog, svežeg i prženog, zar ne zvuči uzbudljivo?
PODELI
F
T
G
P

S prolećem se svi raduju uglavnom povrću i salatama „živih“ boja. Kažu da zdravlje na usta ulazi i sigurni smo da je tako, zato smo odlučile da vam ovog sunčanog petka ponudimo interesantan recept „zelene boje“.

Potrebno je: 

salata, rotkvice, povrće, rukola,spanac

Foto: Profimedia

Blitva

Spanać sveži

Rukola

Rotkvice

Beli luk

Ulje ili maslac

So

Priprema:

U večoj šerpi zagrejte maslac ili ulje i propržite sitno iseckan beli luk. Kratko pržite dok ne porumeni i ne zamiriše, obavezno posolite. Zatim, sa druge strane kratko blanširajte blitvu, pa je operite i iseckajte. Ubacite blitvu u šerpu sa belim lukom. Malo će da vam pršti sve, ali ne brinite, poklopite, pa malo promešajte, budite uz šporet. Vrlo brzo će blitva toliko da se skupi da ćete se iznenaditi šta je od nje ostalo. U činiju stavite spanać, rotkivce iseckane i rukolu, zatim dodajte toplu blitvu, koja će učiniti da se i drugo bilje zagreje.

Posolite i začinite po želji.

Prijatno.

Pročitaj još: 

Za bolji ten, zdravu jetru, lepše zube: Zbog ovoga treba svakodnevno da jedete šargarepu!

Volite da jedete mladi luk, ali vam smeta neprijatan zadah? Budite bez brige, evo kako to da rešite

Fondu, obrok od sira i starog hleba koji je brzo postao omiljena hrana širom sveta

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Blitva, Hrana, rotkvice, rukola, Salata, Spanać, zelenilo
Nikad provokativnija: Ovo je dokaz da Jelisaveta i te kako uživa u braku sa Teodosićem!
Pitali ste advokata: Ne mogu da se dogovorim sa bivšim oko starateljstva nad decom, šta da radim?
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube