15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Prolećna salata od rukole: Uživajte u ovom ukusu!

Prolećna salata od rukole: Uživajte u ovom ukusu!

Marta Buzurović
2. april 2017. 10:27
Proleće je stiglo, a sa njim i novi ukusi!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

3 zrela paradajza

oko 40 grama rukole

kugla mocarele (125 grama)

20-ak listova svežeg bosiljka

2 kašike tostiranih pinjola

3-4 kašike maslinovog ulja

pola čena belog luka (proizvoljno)

morska so

Priprema:

Istostirajte pinjole na suvom tiganju.

Mocarelu stavite u cediljku da bi iscurela tečnost iz nje. Ukoliko imate tučak i avan, istucite listove bosiljka, malo morske soli, pinjole, beli luk i kašiku ili dve maslinovog ulja.

Potrebno je sjediniti sastojke, ali nemojte ih pretvoriti u jednoličnu pastu.

Drugi način je seckanje. Na dasci, sitno iseckajte bosiljak i beli luk.

Dodajte pinjole, malo maslinovog ulja i secite sve zajedno dok se sve manje-više ne sjedini. Dodajte so i izmešajte još malo. Operite rukolu i paradajz. Iseckajte paradajz na krupnije kocke i malo posolite. Dodajte pripremljeni pesto i još dve kašike ulja. Izmešajte, dodajte sečenu mocarelu i opet ovlaš sve izmešajte. Stavite preko par listića bosiljka i uživajte u laganom obroku. Savršen dodatak je komadić hleba prepečen na puteru.

Pročitaj još:

Prolećno povrće na stolu: Pikantna špargla sa slaninom

Posni delikates: Ukusni kanapei sa dimljenim lososom

Žurka može da počne! Savršena hrana za vaše slavlje

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Najviši krovovi na svetu: Ovako izgledaju gradovi iz sasvim druge perspektive
Ekscentrična i uvek svoja: Ovo su najluđi kostimi Lejdi Gage
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube