Potrebno je:
3 zrela paradajza
oko 40 grama rukole
kugla mocarele (125 grama)
20-ak listova svežeg bosiljka
2 kašike tostiranih pinjola
3-4 kašike maslinovog ulja
pola čena belog luka (proizvoljno)
morska so
Priprema:
Istostirajte pinjole na suvom tiganju.
Mocarelu stavite u cediljku da bi iscurela tečnost iz nje. Ukoliko imate tučak i avan, istucite listove bosiljka, malo morske soli, pinjole, beli luk i kašiku ili dve maslinovog ulja.
Potrebno je sjediniti sastojke, ali nemojte ih pretvoriti u jednoličnu pastu.
Drugi način je seckanje. Na dasci, sitno iseckajte bosiljak i beli luk.
Dodajte pinjole, malo maslinovog ulja i secite sve zajedno dok se sve manje-više ne sjedini. Dodajte so i izmešajte još malo. Operite rukolu i paradajz. Iseckajte paradajz na krupnije kocke i malo posolite. Dodajte pripremljeni pesto i još dve kašike ulja. Izmešajte, dodajte sečenu mocarelu i opet ovlaš sve izmešajte. Stavite preko par listića bosiljka i uživajte u laganom obroku. Savršen dodatak je komadić hleba prepečen na puteru.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili