15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Parče slatkog zadovoljstva u tanjiru: Okupite prijatelje i iznenadite ih o...
Tiramisu

Foto:Profimedia

Parče slatkog zadovoljstva u tanjiru: Okupite prijatelje i iznenadite ih ovim dezertom

Marta Buzurović
27. avgust 2017. 20:58
Čak ne morate biti umetnici i spremati svakakva čudesa, da bi ste izmamili uzdahe i širom raširene zenice svojih prijatelja, potrebno je jako malo.
PODELI
F
T
G
P

„Nijedan čovek  nije ostrvo, sam po sebi celina;

svaki je čovek deo kontinenta, deo zemlje,

ako grudvu zemlje odnese more, Evrope je manje,

kao da je odnelo neki rt, posed tvojih prijatelja, ili tvoj;

smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen čovečanstvom.

I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni,ono zvoni za tobom“.

Mnogi veliki pisci među kojima je i Ernest Hemingvej svojim delima priključili su ovih par rečenica potpune genijalnosti autora po imenu Džon Don.

Večera

Foto: Profimedia

I ako su reči ovog predivnog dela nastale pre nekoliko stotina godina, snažna poruka koja je njima poslata se i danas oseća poput Sunca na promrzloj koži. Vekovima posle, možda i na najvećem iskušenju, suština pronalazi put do našeg srca, duše. Jače nego ikad svaka reč pogađa, boli, jer vreme otuđenosti kao da je pokucalo na naša vrata koja su iz nekog razloga širom otvorena.

Vreme u kojem živimo jeste važan faktor, ali ne i presudni i ne sme biti opravdanje, nego motiv da pronađemo način. A da bi smo  ga pronašli potrebna je volja, ne ona koja pomera planine i ruši zidove, već mali trud svakog od nas koji kada se na kraju sabere čini veliku stvar. Ako budemo dovoljno kreativni i maštoviti pa ubacimo i  uživanje, onda taj isti trud postaje zadovoljstvo, a ne teret.

Jedan od načina, za mene i omiljeni pored sportske aktivnosti jeste hrana. Druženje, odnosno socijalni kontakt je važan koliko i sam život jer omogućava razmenu iskustava, lične stavove, smeh, emocije i mnogo toga drugog. A ima li boljeg  povoda za druženje od zadovoljstva svakog vašeg čula. Ne mora biti neki poseban razlog da bi ste prijatelje pozvali na komad fino začinjenog i ispečenog mesa ili salatu sa  ajzbergom i dimljenim lososom. Snažna povezanost  koja nastaje u takvim uslovima automatski pomaže prilikom teških situacija ili odluka koje pojedinac teško donosi sam zbog svog subjektivnog pogleda. Čak ne morate biti umetnici i spremati svakakva čudesa, da bi ste izmamili uzdahe i širom raširene zenice svojih prijatelja, potrebno je jako malo. Oni će svakako znati da ćene vas trud, jer samo nihovo prisustvo znači da ste ih već osvojili. Onda će vas život biti potpuniji. Ujutru ćete lepše ustati, preko dana biti nasmejani, uveče zadovoljni. I najvažnije od svega, znaćete gde pripadate.

Evo jednog zanimljivog predloga za dezert, koji je jako brzo postao popularan širom sveta. Postoje na stotine verzija ovog ukusnog  kolača i da budem iskren većinu sam i  probao.Vama danas dajem recept za meni najbolju.

Tiramisu

tiramisu 12Potrebne namirnice za tri porcije koje se serviraju u čaše:

Maskarpone sir 250 grama

Jaja 3 komada

Secer 50 grama

Malo soka od limuna

Piškote 6 komada

Nes kafa 10 grama

Mleko 100 mililitara

Za genaž

Crna čokolada 200 grama

Neutralna pavlaka 200 grama

Lešnik ( pečen) 50 grama

Način pripreme

Umutiti belanca sa polovinom šećera ( 25 grama). Žumanca kuvati na pari sa drugom polovinom šećera. Kada krene da se zgušnjava skinuti  sa vatre. Dodati maskarpone i sjediniti. Zatim dodati belanca i špatulom lagano izmešati obe mase, dodati malo limunovog soka. Nes razmutiti sa mlekom i umakati piškote. Genaž se priprema tako što se neutralna pavlaka i čokolada stave u posudu i na laganoj vatri istope,a na kraju se dodaju lešnici. Sipati genaž na dno čaše, zatim natopljene piškote i onda masu sa maskarponeom. Isti postupak ponoviti jos jednom.

Pročitaj još:

Slatke muke biranja hrane: Probajte ukusnu dinju sa pršutom!

Gde dobro jesti: Da li je hrana ukusnija i kvalitetnija u restoranu ili kod kuće?

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Recept, Tiramisu

Izvor:Igor Đermanović

Čini čuda za lepotu: Nećete verovati šta sve može, a svi ga imamo u kući!
Ko ćuti, a ko vodi glavnu reč? Ovako se horoskopski znaci ponašaju u društvu!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube