Palačinke mogu da se spremaju na razne načine, bilo slane bilo slatke, stvar je ukusa.
Slane palačinke spremljene na ovaj način mogu slobodno da stanu rame uz rame sa drugim ozbiljnijim slanim obrocima. Jednostavne za spremanje, a odlično su posluženje za goste zbog punog ukusa i jačine koju imaju.

Foto: Latif Adrović
Započetak napravite domaće palačinke i zaustavite se kod dela sa filovanjem slatkim namazima.
Potrebno je:
Pršuta (ili neka šunka po vašem izboru)
100 grama belog sira po potrebi (preporučuje se masniji sir ali izbor je na vama)
100 grama rendanog kačkavalja
50 grama mladog kajmaka
Pola šolje jogurta
Dva jaja
kečap
susam
origano
so
Proizvoljno možete povećavati gramaže potrebnih proizvoda u skladu sa brojem ljudi za koje pravite obrok.

Foto: Aska.rs
Priprema:
Spremljene palačinke stavite u plitak tanjir i spremite sve dodatke za filovanje.
Uključite rernu da se greje na 200 stepeni.
Polovinu palačinke premažite kečapom, zatim pospite rendanim kačkavaljem istu polovinu i poređajte nekoliko parčića suhomesnatog proizvoda po želji. Preko mesa možete staviti još malo kačkavalja i na kraju sve prošarajte origanom. Urolajte palačinku i odložite sa strane. Isto u radite sa još jednom. Obe spremljene palačinke stavite u manji zemljani ili vatrostalni sud.
U poseban sud ručno umutite posoljena cela jaja, dodajte u umućena jaja: sir, jogurt, preostali kačkavalj i kajmak. Sve sastojke dodatno umutite viljuškom i prelijte palačinke. Na kraju navedenog postupka pospite jelo susamom.
Stavite u rernu da se peče jelo oko pola sata uz povremenu kontrolu.
Kada bude gotovo (poprimiće braonkastu boju kao na fotografiji) radi dekoracije stavite malo rendanog kačkavalja preko svega i ukrasite grančicom peršuna, rukole ili bosiljka, ukoliko želite.
Prijatno.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili