Da li volite da pijete kafu? Ukoliko ste potvrdno odgovorili i otrčali da stavite džezvu sa vodom na ringlu, naše sledeće pitanje je da li volite da gricnete nešto dok pijete napitak? Klimate glavom i brk vam s smeši. Lepo.
Na pravom ste mestu.

Foto: Profimedia
Ne možemo kafu da skuvamo umesto vas, niti da kupimo neki slatkiš koji ćete jesti uz kafu/čaj, ali možemo da vam ponudimo domaći keks koji se krajnje jednostavno i brzo pravi. Zahvalićete nam posle, hajde sad da se bacimo na posao.
Ova poslastica se topi u ustima i hrska pod zubima, stvara osećaj da je sve u redu i da treba da se opustite. Budi sva vaša čula, ali ih i umiruje. Mami osmeh na lice i čini da vaša kafa bude još lepšeg ukusa.
Potrebno je:
1/4 margarina
1 celo jaje
2 žumanca
2 belance
125 grama šećera
125 grama lešnika
1/4 brašna

Foto: Profimedia
Priprema:
Pre svega uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Sve sastojke sem belanca dobro sjediniti, zamesiti i od dobijene mase napravite kiflice. Zatim, sa viljuškom umutite belanca pa svaku kiflicu prvo umočite u belance, a odmah posle u lešnike. Tako spremljene kiflice ređajte po plehu. Veličinu kiflica birate sami. Ubacite pleh u zagrejanu rernu i pecite sve oko 15 minuta. Kada budu gotove uvaljajte ih u šećer u prahu (po želji).
Čestitamo, vaša poslastica je gotova.
Sada pripazite da vam voda za kafu koju ste stavili ne provri, trk u kuhinju po napitak i počnite da pretačate ove reči iz recepta u dela.
Prijatan dan želimo.
Pročitaj još:
Poslastica iz detinjstva začinjena savremenim ukusima: Ovo je SUTLIJAŠ koji priča najfinije priče
Jednostavna poslastica za ljubitelje slatkiša: Sladoled po bakinoj recepturi je “prste da poližete”
Brzo, lako i jednostavno: Trobojna salata za svačiji ukus kao idealan obrok u toplim danima!
Uspešno ste se prijavili