15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Nek zamiriše cela kuća: Mekane i sočne rolnice sa cimetom

Nek zamiriše cela kuća: Mekane i sočne rolnice sa cimetom

Marta Buzurović
17. februar 2017. 15:28
Ukusan kolač koji ćete rado ponovo praviti!
PODELI
F
T
G
P

Za testo:

25 grama svežeg kvasca

2,5 decilitara toplog mleka

75 grama putera – omekšalog ili istopljenog

400 grama brašna (i dodatnih 30-40g za miješenje i posipanje)

50 grama šećera

1/4 kašičice soli

Nadev:

Rolnice

Foto: Profimedia

50-60 grama istopljenog putera

100 grama smeđeg šećera

3-4 kašičice cimeta

za premazivanje

1 jaje

1/2 kašičice vode

šećer u granulama za posipanje

Priprema:

Kvasac rastvorite u malo toplog mleka i dodajte na vrh kašičice šećera. Poklopite i ostavite na kratko dok ne pripremite ostale sastojke.

U 400 grama brašna dodajte šećer, so i malo izmešajte. Dodajte kvasac, istopljeni puter i preostalo toplo mleko.

Mesite i posipajte brašnom, dok ne dobijete fino testo koje se odvaja od ruku i radne površine, oko 4-5 minuta. Dobićete fino, elastično testo. Prekrijte providnom folijom ili kesom, zatim krpom i ostavite na toplom oko pola sata da nadođe.

Premesite i razvucite testo oklagijom na oko 1cm debljine.

Rolnice

Foto: Profimedia

Premažite istopljenim puterom, pospite šećerom i cimetom i urolajte po dužoj strani.

Rolnice

Foto: Profimedia

Izrežite komade debljine oko 1.5 cm i slažite ih na papir za pečenje – u tom slučaju ostavite veći razmak između rolnica.

Rolnice

Foto: Profimedia

Pustite da nadolaze u plehu oko 30 minuta, a za to vreme zagrejte pećnicu na 250°C

Pecite od 6-9 minuta, ali vodite računa da brzo ubacite pleh da se rerna ne bi rashladila. Izvadite ih iz pećnice kad budu fino zlatne boje.

Služiti tople ili na sobnoj temperaturi. Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Cimer, Hrana, Recept, Rolnice, Slatkiš
10 namirnica koje nikako ne bi trebalo da jedete uveče, ukoliko želite vitku liniju
Ko kaže da je nemoguće? Ovo su najduži brakovi na estradi
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube