15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Napravite ih po svom ukusu: Recepti za domaći sladoled
Sladoled

Foto:Profimedia

Napravite ih po svom ukusu: Recepti za domaći sladoled

Aska logo
Aska
21. jun 2016. 16:50
Ovo su recepti za sladoled koji možete da napravite kod kuće.
PODELI
F
T
G
P

Medeni sladoled

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Za neodoljiv sladoled sa ukusom meda potrebno vam je 500 grama slatke pavlake, ⅔ šoljice meda i 4 belanca. Pavlaku izmutite da bude kao šlag, pa je odložite u frižideru dok pripremate ostale sastojke. Med stavite u šerpu pa ga zagrejte do vrenja na srednje jakoj vatri. Neka se kuva dva minuta, a za to vreme izmiksajte belanca dok ne poprime bledu, belkastu boju. Vrući med vrlo polako dodajte belancima, neprestano mešajući ručnim mikserom, pa sa mešanjem nastavite dok se smesa ne ohladi (oko pet minuta). Belance s medom, zatim, varjačom lagano umešajte u šlag i dobijenu smesu zamrznite u čvrsto zatvorenoj posudi.

Klasični sladoled od pavlake

Vrlo jednostavno se priprema i sladoled od šlaga i kisele pavlake koji će svojim punim, ali prilagodljivim ukusom savršeno ići uz osvežavajuće voćne salate, vruće grilano voće ili tople slatke pite. 400 grama kisele pavlake prvo pomešajte sa 100-200 grama šećera u prahu, u zavisnosti od ukusa, zatim lagano umešati 300 grama šlaga. Šlag možete pripremiti od slatke pavlake, ali da biste smanjili masti u sladoledu, možete koristiti i šlag prah iz kesica. Ovoj smesi takođe možete dodati razne dodatke, poput izrendane čokolade i usitnjenog voća. Nakon šest sati u zamrzivaču, sladoled će biti spreman za jelo.

Smrznuti jogurt s bobičastim voćem

Ukoliko ste ljubitelj smrznutog jogurta, oduševiće vas ovaj recept s kojim ćete ga pripremiti za samo nekoliko minuta. Za smrznuti dezert s jogurtom i voćem biće vam potrebno 500 grama smrznutog bobičastog voća, 250 grama hladnog grčkog jogurta i po želji, malo limunovog soka i oko 2 kašičice meda. Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne postignu kremastu strukturu. Jako je bitno da je smrznuto voće izvađeno iz zamrzivača kako bi pripremljeni sladoled mogli odmah da poslužite.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Kremasti sladoled od banana

Na sličan način priprema se i mnogima omiljen sladoled od banana. Pet zrelih banana ogulite i isecite na sitnije komade pa stavite u zamrzivač na barem dva sata, odnosno, dok se ne zamrznu, a zatim ih u blenderu miksajte nekoliko minuta kako bi se pretvorile u ukusnu sladolednu kremu. Ovaj sladoled takođe možete oplemeniti raznim dodacima, a posebno je ukusan s puterom od kikirikija i grožđicama.

Osvežavajući sorbet

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

I sorbeti od voćnih pirea se mogu jednostavno pripremiti kod kuće, bez upotrebe aparata za sladoled. Veću količinu odabranog voća prvo dobro izmrvite u blenderu pa ga, po želji, iscedite kroz gustu cediljku kako biste dobili glatku kašu. Pritom, gumenom kašikom pritiskajte ostatke voća kako bi u cediljci stale tek sitne sjemenke i pulpa. Izmerite koliko ste šoljica voćnog pirea dobili,  pa na svake dve šoljice pirea dodajte pola šoljice šećera. Mešavinu voća i šećera ponovno vratite u blender i miksajte dok se šećer ne rastopi. Zatim, smesu za sorbet izručite u široku posudu, kako bi se zamrznula u što tanjem sloju. Nakon četiri sata, smrznuti sorbet „sastružite“ iz široke posude, još jednom izmiksajte u blenderu i odmah poslužite.

Pročitaj još:

Da li biste probali? Ovo su najčudniji sladoledi na svetu

Raj za nepca: Probajte ukusan domaći sladoled od dinje

Dijetalno slatko zadovoljstvo: Probajte recept za zamrznuti jogurt

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Banane, Sladoled, Sorbet
Ne tverkuje, ali odlično meša guzom: Ovako naša pevačica uživa na Ibici
Za Ovnove dolazi sjajan period, a Bikovi bi trebalo manje da troše
8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin

Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 
7. jul 2025.portal_admin
Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube