15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Najoriginalniji recept za pun ukus: Napravite princes krofne kao u najbolji...
Princes krofne

Foto:Profimedia

Najoriginalniji recept za pun ukus: Napravite princes krofne kao u najboljim poslastičarnicama!

Vladana Jokić
15. oktobar 2018. 01:00
Predstavljamo vam recept za prave princes krofne!
PODELI
F
T
G
P

Gotovo da nema poslastičarnice ili većeg marketa u kojem ne možete da kupite princes krofne. Ipak, one slabijeg kvaliteta pune sa sa pudingom od vanile ili sa šlagom, a to nije pravi fil ovih kolača.

Zato smo pitali stručnjake i saznali kako se pravi originalan fil i najfinije testo za ovaj kolač.

Potrebno je:

Za fil:

5 kašika brašna (oštrog)

10 kašika šećera

4 jaja

500 ml mleka

Za testo:

180 g brašna (mekog)

100 ml ulja

125 ml vode

3 jaja ili samo žumanca (izbor je na vama)

Princes krofne

Foto: Profimedia

Priprema:

Pre svega pripremite fil.  Uzmite polovinu od potrebnog mleka i kuvajte ga sa šećerom. U međuvremenu odvojite belanca od žumanaca i dobro mikserom umutite belanca. Sa preostalim mlekom umutite žumanca i dodajte brašno. Kada mleko koje se kuva sa šećerom provre, dodajte smesu sa žumacima. Kuvajte dok se smesa ne zgusne i mešajte kako ne bi ostale grudvice. Kada je ovaj deo gotov, u njega izmešajte belanca i ostavite da se ohladi fil.

Za pripremu testa potrebno je da stavite vodu i ulje da provru. Kada voda počne da vri sklonite sa ringle i dodajte brašno. Mešajte dok se smesa ne sjedini i testo ne počne da se odvaja od šerpe. Nakon toga pustite testo da se ohladi. Kada bude mlako uz pomoć miksera umutite jaja, ubacujući jedno po jedno. Napunite smesu u špric (ko nema može i u kesu kojoj ćete probušiti vrh) i oblikujte krofnice u pleh koji ste prethodno podmazali uljem, a onda na njega stavili papir za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Bitna napomena je da ne smete da otvarate rernu dok se krofne ne ispeku kako ne bi splasnule.

Kada napunite krofnice, po njima pospite šećer u prahu. Uživajte u ovoj poslastici!

Pročitaj još:

Gazirana voda je vaš svakodnevni napitak? Saznajte da li goji i koliko je (ne)zdrava!

Kažu da “puternjača” pomaže pri mršavljenju: Poznati piju ovako spremljenu kafu, a da li ste vi za šoljicu?

10 grešaka koje većina radi čim ustane: Zbog ovih navika nemate dovoljno energije i remetite ceo dan!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Desert, Kolač, Princes krofne
Da li će vam veza uspeti? Zavisi u kom je horoskopskom znaku!
Garancija za srećan život je iluzija: Praćenje emocija je jedini pravi put, ali njime mnogi retko koračaju!
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin

Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila

7. jul 2025.Vanja Vidić

Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 
7. jul 2025.portal_admin
Ceo svet danas uživa u čokoladi: I vi možete da se zasladite, a da se ne kajete ako ste na dijeti
7. jul 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Bikovima ljubomora, Vage da se odmore iako je ponedeljak

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube