Slobodan Radeta iz škole kuvanja „Il Primo“ se ozbiljno potrudio da za sedam časova od mene napravi nekoga ko sa osmehom na licu ulazi u kuhinju da nešto skuva.
Kažu da si prava domaćica ako znaš da zavijaš sarmu, ja sarmu za sada nisam pravila jer joj trenutno nije vreme, ali ni gulaš nije za potcenjivanje. Ovaj čas bi mogao da se podvede pod mini ispit. Napravila sam gulaš, kako Slobodan kaže, naš standardni koji malo vuče ka mađarskom i vojvođanskom, ali nije toliko začinjen.
Kažem mini ispit jer sam na ovom času morala da pokažem mnogo toga što sam naučila na prethodnim časovima, od luštenja i sečenja do pravljenja supe.
Čini mi se da se nisam loše snašla, a i ruke mi više ne drhte mnogo.
Najbolje je da pogledate sami i da uz Slobodanove savete i vi naučite nešto bez obzira na to kako se trenuno snalazite u kuhinji.
Da li znate zašto je dobro da sa crnog luka skinete deblji gornji sloj?
Čekam vaše komentare.
Uspešno ste se prijavili